10 Geweldige landen die je moet bezoeken in 2017

Reizen is geweldig, maar het kan ook moeilijk te vinden zijn een plek die tussen 'te toeristisch' en 'te ruw ruig' ligt. Bovendien is er een cool, budgetvriendelijk hotel, de spulletjes waar je voor wilt betalen als je er eenmaal bent en wat je reisdoelen ook mogen zijn. Omdat de meesten van ons niet de luxe hebben om een ​​reisblogger te zijn (althans nog niet), hoe beperk je dan de keuzes?

In plaats van dit uit te zoeken, laten we het aan de experts over Lonely Plane t, die in het komende jaar een jaarlijkse Best in Travel-lijst van de top 10 van landen, regio's, steden en nog veel meer uit zal brengen. Je kunt de volledige details krijgen door het boek te kopen, Best in Travel (vanaf $ 11), om meer over deze en meer bestemmingen te lezen.

Moraine Lake.

1. Canada : misschien ken het als het huis van Drake, maar Canada is een enorm land met veel diversiteit in niet alleen het landschap, maar ook in mensen. Dit jaar worden onze buren in het noorden 150 jaar oud en bieden ze hun nationale parken gratis aan. Misschien wilt u Canada opfrissen, van Vancouver tot Halifax, van Quebec City tot Toronto, voor het geval u nog steeds aan het twijfelen bent over de verkiezingsuitslag. (Foto via Justin Foulkes / Lonely Planet )

Balconies leading to the cathedral in Cartagena.

2. Colombia : Cartegena, Bogata en Medellin (ja, die plaats van Narcos !) Hebben alles worden totale hotspots in een land dat vroeger werd gedomineerd door drugskartels en een burgeroorlog. Bezoek de prachtige en kleurrijke steden die nogal wat Europese invloed hebben en ga dan naar de eilanden voor wat zon en plezier. Kijk ook eens in de jungle, en als je katholiek bent, moet je kijken naar het bezoek van de paus daar in 2017. ( Foto via DC_Colombia / Getty)

Panoramic view of male person cross-country skiing in beautiful nordic winter landscape in Scandinavia with blue sky and golden evening light at sunset.

3. Finland : Gefeliciteerd, Finland! Dit Scandinavische land wordt in 2017 100. Afhankelijk van je reisstijl kun je in de winter kijken naar het fjord in de zomer en het noorderlicht en je helemaal laten verwennen in de grimmige, maar prachtige landschappen die je op deze manier in het noorden van het land omringen. Ze zijn ook de gastheer van de Nordic World Ski Championships en de Wereldkampioenschappen kunstschaatsen volgend jaar, dus als dat je ding is, dien dan een planning in. (Foto via canadastock / Shutterstock)

Purple-throated Carib hummingbird

4. Dominica : als je op zoek bent naar een klein beetje van de Caraïben die nog niet ontdekt en onderontwikkeld zijn, ga dan naar Dominica, waarvan de grappen Lonely Planet het enige eiland is dat Christoffel Columbus nog zou herkennen hij is daar vandaag geland. De grootschalige resorts komen niet tot 2018, dus ga nu, terwijl je het eiland nog steeds kunt zien als het ongerepte natuurreservaat dat het is. (Foto via gydyt0jas / Getty)

Boats in Pokhara

5. Nepal : Nepal is vorig jaar op weg naar herstel na de verwoestende aardbevingen en de beste manier om de wederopbouwinspanningen van het land te ondersteunen, is door te gaan bezoeken. De wandelpaden zijn nog steeds intact, wat betekent dat je je extreme avontuurdromen kunt spelen aan de andere kant van de wereld, en dat veel bezienswaardigheden nog steeds bewaard zijn gebleven. Ga nu en help het land weer op de been te komen. (Foto via Jacek Kadaj / Getty)

Crystal Cave, Bermuda

6. Bermuda : Je hebt misschien gehoord dat Bermuda preppy, duur en exclusief is - maar het is zoveel meer dan dat, en het grootste deel van de wereld zal dat uitzoeken in juni 2017, wanneer America's Cup (een echt geweldige zeilrace) naar het eiland komt. Tussen haakjes, het eiland is niet in het Caribisch gebied - het is in het midden van de Atlantische Oceaan, en het is slechts ongeveer twee uur van Atlanta, Washington DC, New York en de meeste plaatsen aan de oostkust. En omdat het zo is verwijderd, is het Zika-vrij. Boek nu, voordat het eiland vol raakt!(Foto via Russ Hamilton / Shutterstock)

The Turtle Rock at Terelj National Park in Mongolia.

7. Mongolië : Mongolië heeft zoveel van de oude Oosterse wereld er nog in, maar het is ook aan het moderniseren. In 2017 krijgt het een gloednieuwe luchthaven van de hoofdstad, en de stad maakt een enorme groei door van wolkenkrabbers en commercie in Ulaanbaatar, de hoofdstad, waar een enorm (en toepasselijk getiticeerd) Shangri-La-mengsel voor gemengd gebruik zal zijn. Als u op zoek bent naar iets buiten de gebaande paden, zoals buiten China buiten de gebaande paden, overweeg dan Mongolië . (Foto via GML / Getty)

Sultan Qaboos Grand Mosque

8. Oman : Terwijl de rest van het Midden-Oosten wankel was, was Oman relatief stabiel. Het aantal vluchten dat het land binnenkomt en verlaat, is toegenomen, en blitse nieuwe luxehotels gaan links en rechts omhoog om de rijke bezoekers tegemoet te komen. Er komt zelfs een futuristisch familiepretpark met de naam Majarat. (Foto via Ahmed Al-Shukaili / Getty)

The Temples of bagan at sunrise, Bagan, Myanmar

9. Myanmar : Je kent dit land misschien als Burma en alleen dat het in Zuidoost-Azië ligt . Dat komt omdat het land behoorlijk lang gesloten is geweest en al geruime tijd afgesloten is voor de rest van de wereld, maar het gaat langzaam open. Cultureel rijk en vol met oude tradities, het land heeft ook ongelooflijke boeddhistische heiligdommen die zelfs de meest wereldse reiziger zullen imponeren. (Foto via lkunl / Getty)

Priest walking along on ledge outside Abuna Yemata Guh cave church.

10. Ethiopië : Als je hebt besloten dat een Afrika-reis in je toekomst is, kijk dan naar Ethiopië. Hoewel Kenia en Zuid-Afrika in het verleden populaire bestemmingen waren, is Ethiopië een klasse apart (en niet alleen omdat ze op een compleet andere kalender werken die 13 maanden heeft). Er is koffie, het Simien-gebergte, de unieke keuken, de natuur, het mysterie en nog meer wachten op je. (Foto via Philip Lee Harvey / Lonely Planet )

Ga voor meer reisinspiratie naar Pinterest!

Wordt met toestemming van Lonely Planet's Best in Travel 2017 gereproduceerd, © 2016 Lonely Planet