10 Antiques and Oddities Winkel Instagrams die je moet geloven

Niet iedereen houdt van grillige heldere kleuren en zomerse drukt als het gaat om het decoreren van onze huizen. Sommigen van ons nemen graag een pagina van de Addams-familie en zijn gedeeltelijk aan het licht macabere. Als u op zoek bent naar een manier om uw interieur echt te onderscheiden, hebben we het antwoord. Zoek een antiek en rariteitenwinkel op. Als je nog geen go-to store hebt, kun je eerst wat op Instagram checken. Hier zijn de verslagen van 10 prachtige, geschifte, soms griezelige curiosawinkels in de Verenigde Staten.

evolution

1. @theevolutionstore: de Evolution Store in het SoHo-winkelgebied van Manhattan is een wijkmoment. Shoppers in het gebied worden in de winkel begroet door een grote zwarte vlag met daarop een menselijke schedel. Binnenin zit het boordevol charmante kleine eigenaardigheden van vlindercollecties tot verbluffende vintage biologie posters. Ze plaatsen regelmatig afbeeldingen van wat ze in hun winkel hebben - inclusief alles van een taxidermische leeuw, een regelmatige rotatie van dierlijke schedels en insecten. Veel bugs. (via @theevolutionstore via @nanna_martinez)

obscura

2. @obscuraantiques: Deze winkel met eigenaardigheden is een instelling. Obscura Antiques & Oddities uit New York hadden ooit hun eigen show, Oddities , op het Science Channel, waar ze hun curiositeiten introduceerden en verkochten aan gewone mensen en beroemdheden, waaronder Amy Sedaris en Chloë Sevigny. Als je geïnteresseerd bent in het kopen van dit soort enge tweelingpoppetjes, zijn we van mening dat ze nog steeds beschikbaar zijn. (via @obscuraantiques)

noun

3. @shopnoun: Deze kleine speelgoedpiano is een van de vele curiositeiten die je kunt vinden bij Noun: A Person's Place for Things in Portland, Oregon. Ze omschrijven zichzelf als volgt: "curiosa voor gelijkwaardige onderdelen, kunstgalerie en moderne boetiek, onze esthetiek is van nature moeilijk te definiëren." Volg hun Instagram-feed voor mooie afbeeldingen en inspiratie voor huisdecoratie. (via @shopnoun)

uncommonobjects

4. @uncommonobjects: deze winkel in Austin, Texas is eigenlijk een multiplex voor antiek en eigenaardigheden. Als je er ooit heen gaat, raden we je ten zeerste aan om te bezoeken. Het lijkt alsof elke vierkante centimeter van hun winkel is bedekt met netjes curated curiosa. (via @uncommonobjects)

omnia

5. @omniastudios: Omnia Oddities in South Carolina volgt een massale sociale media en dat is geen wonder. Niet alleen maken ze prachtige aangepaste sieraden (kijk op hun pagina voor foto's), maar je zult waarschijnlijk ook dingen vinden zoals deze herdenkingsbijouterie uit het Victoriaanse tijdperk - compleet met een lok van het haar van de man. (via @omniastudios)

pandorasbox

6. @pandorasboxmilford: deze winkel met eigenaardigheden is in 2011 geopend en biedt ruimte voor de griezeligere en meer crawler eetlust - maar hey, het is cool als dat je ding is! Gemummificeerde coyote staarten? Controleren. Antieke doodskistplaten? Controleren. Kijk naar hun voer voor meer bloederige goedheid. (via @pandorasboxmilford)

kingrichard

7. @kingrichardsantiques: King Richard's Antiques, dat zich kenmerkt als het grootste en meest historische antiek-vintage centrum van Californië, bevindt zich in wat ooit een citrusverpakkingsfabriek was. Nu is de ruimte boordevol nieuwigheden, van kleding tot accessoires, woonaccessoires en meer. (via @kingrichardsantiques)

creel

8. @creelandgow: wanneer je in hun winkel in New York stapt, word je getrakteerd op een visueel feest van de meest exquise items van over de hele wereld. Creel en Gow maken curiositeitverzameling zeker hyper elegant. Onnodig te zeggen dat hun Instagram-account een verlengstuk is van hun esthetische, stijlvolle, fascinerende en chique stijl. (via @creelandgow)

maac

9. @maac_nyc: het Manhattan Arts & Antiques Centre is een mekka voor verzamelaars met drie verdiepingen. Binnen zijn er 100 verschillende galerieën gevestigd van de grootste kunst- en antiekhandelaren in de Verenigde Staten. Je kunt uren binnen verdwaald raken - vertrouw ons. Hun Instagram is de droom van een antiekliefhebber, met dingen als deze robijn en parel broche ontworpen door Salvador Dalí. (via @maac_nyc)

kabinett

10. @kabinettandkammer: Kabinett & Kammer, gevestigd in Andes, New York, is de moderne curiosity shop geopend door kunstenaar en verzamelaar Sean Scherer. Op hun Instagram-account toont Scherer zijn nieuwste vondsten en prachtige items in zijn winkel. (via @kabinettandkammer)

Waar zijn je favoriete antiek en eigenaardigheden winkels? Laat het ons weten in de reacties hieronder!