10 Fantastische dingen om te doen in Kopenhagen voor $ 10 of minder

Een van 's werelds meest erkende (en onderschatte! ) steden voor fantastisch eten, mode en design, Kopenhagen is DE plek voor een droomwaardige Europese vakantie of je eerste solo-reis. En hoewel de Deense stad een tik heeft om een ​​beetje duurder te zijn dan sommige andere landen, is er * een ton * te zien en te doen met een beperkt budget. Om te bewijzen dat het helemaal waar is, hebben we een lijst samengesteld met 10 ongelooflijke dingen die u kunt doen met $ 10 dollar of minder. Scroll verder voor de deets over onze faves!

1. Bezoek de ronde toren . Een populaire attractie, de Ronde Toren of de Ronde Toren, is Europa's oudste nog functionerende observatorium. Het is iets wat je absoluut niet wilt missen, en het kost maar ongeveer $ 5 per persoon om naar binnen te gaan, waar je wordt getrakteerd op een Insta-waardige kijk op Kopenhagen. Even fotografisch? De brede en vlakke spiraalvormige loopbrug van de ronde toren die de plaats van een typische torentrap inneemt. Pro Tip: mis de kleine galerij niet op weg naar de top van de Ronde Toren - het herbergt wisselende kunsttentoonstellingen en heeft een kleine winkel vol met unieke souvenirs om mee naar huis te nemen.

2.

Huur een fiets voor de dag . Geen twijfel mogelijk - de beste manier om Kopenhagen te zien is op een fiets. Niet alleen kun je snel van musea naar kastelen trappen, maar je kunt ook gemakkelijk een omweg maken door enkele van de supercoolse wijken van de stad. Aangezien fietsen bepalend zijn in Kopenhagen, is het vinden van een plek om een ​​fiets te huren net zo eenvoudig als een snelle Google-zoekopdracht of een kaart bekijken. Je kunt verwachten dat je ongeveer $ 10 voor een hele dag betaalt. Yas, meid! 3.

Trakteer uzelf op een zoete traktatie (of meerdere!) . Schokkend is dat het populaire "Deense" gebak niet echt bestaat. Geen zorgen - Denemarken heeft tal van andere zoete lekkernijen die je alles doen vergeten over de populaire Amerikaanse favoriet. Voor een echte smaak van de Deense baktraditie, stop bij Lagkagehuset, Andersen Bakery and Cafe of Leckerbaer. Je verdient het. 4.

Bezoek Christiania . Slenteren door de "vrije stad" van Kopenhagen is een super unieke ervaring die je helemaal niets zal kosten. Michaelia is zoveel meer dan alleen een 420 vriendelijk deel van de stad en heeft kunstgalerijen, workshops en een bekende kerstmarkt. 5.

Wandel door de meest kleurrijke straten van de stad . Neem eens een wandeling om een ​​paar van de mooiste straten van Kopenhagen te bewonderen voor een serieuze blik. Olufsveg en Magstraede hebben mooie gekleurde huizen met prachtige voorgevels, terwijl het vooraanzicht van de haven in Nyhavn lijkt alsof het uit een sprookje komt. Ontzet over het feit dat je Kopenhagen tijdens een reis op een bewolkte dag moet veroveren? Wees niet - sommige van deze heldere schoonheden zien er nog beter uit tegen een meer neutrale hemel. 6.

Kajak op Kaffesalonen. Voor $ 10 kun je een kajak huren voor een volledig uur en genieten van een prachtig uitzicht terwijl je een arm traint op het kleine meer van de stad. Voor slechts $ 5 meer kun je upgraden naar een zwanenpedaalboot, die helemaal T. Swift waardig aanvoelt. Splits de prijs met een reisgenoot om binnen uw dagbudget te blijven. 7.

Ga picknicken in de kasteeltuinen van Rosenborg . Kopenhagen heeft een aantal verschillende kastelen die je kunt bezoeken. Het kasteel Rosenborg ligt in de buurt van de Nationale Galerij en de Ronde Toren en is perfect gepositioneerd voor een picknicklunch tijdens een dagje sightseeing. Ga naar de supermarkt om goedkope snacks of broodjes te kopen voordat je je lunch opeet terwijl je geniet van de zon en een echt koninklijk uitzicht. 8.

Vang een zonsondergang bij Skuespilhuset. Krijg een geweldig uitzicht vanuit een van de nieuwste architectonische wonderen van Kopenhagen! Het is gratis te bewonderen en u kunt ontspannen voor de grachten of wandelen langs de waterkant. Goed om te weten: Skuespilhuset Theatre is een geweldige plek om een ​​toneelstuk te spelen en heeft een lekker café binnen. 9.

Zie de kleine zeemeermin . Zoek het wereldberoemde beeldhouwwerk van de kleine zeemeermin in Langelinie, een gebied met outlet-winkels, een kwijlende deli (Løgismose) en Kastellet, een prachtig militair bolwerk. Voor de beste foto's, bezoek de Kleine Zeemeermin op een middag tijdens de week of in de vroege ochtenduren om menigten toeristen te vermijden 10. Trakteer uzelf op Paper Island

. Twee woorden: hartogen. Paper Island is het antwoord van Kopenhagen op straatvoedsel en het is niets minder dan GEWELDIG. Kies uit mondiale gerechten die variëren van cheesesteaks tot Thais, samen met heerlijke drankjes zoals ambachtelijk bier of aardbeimojito's in enorme potten met glazen potten. Als je het geluk hebt om Kopenhagen te bezoeken als het warm weer is, neem je eten en drinken buiten om te eten terwijl je in getransformeerde zeecontainers hangt. Ben je in Kopenhagen geweest? Vertel ons over uw favoriete dingen om te doen op een budget @fijngenoegenandCo op Twitter! (

Uitgelichte foto via Getty

)