10 Prachtige bestemmingen voor heteluchtballonritjes

Er zijn veel manieren om een ​​nieuw gebied te verkennen. Je zou bijvoorbeeld kunnen lopen of een taxi nemen, een tuk-tuk, een fiets of een boot. Ons? We zijn een deel van de heteluchtballon. Ballonvaarten bieden een dubbel avontuur - geniet van adembenemende uitzichten en ervaar een van de vroegste verwezenlijkingen van de langeafstandsreizen van de mensheid. Ze kunnen een solo-avontuur, een romantische reis of een familieaangelegenheid zijn. Sommigen van hen bevinden zich in de topbestemmingen om dit jaar te bezoeken (zoals Nieuw-Zeeland), terwijl anderen je naar regio's brengen waar je nog nooit aan gedacht had (we kijken naar jou, Myanmar) of naar je eigen achtertuin (hey there , New York!). Of u nu al een reis naar het buitenland plant of uw reizen lokaal houdt, hier zijn enkele prachtige ballonvaarten om te overwegen.

1. Serengeti National Park, Tanzania: Maak een luchtsafari met ballonvaarten in Serengeti National Park. Je hebt het voordeel dat je getuige bent van relatief ongerepte gebieden in het park waar voertuigen niet zijn toegestaan, en als je geluk hebt, zie je gnoes, zebra's en gazelles tijdens de grote migratie. (Foto via Serengeti-ballon-safari's)

2. Napa County, CA: Zelfs na de recente branden in het gebied, is Napa Valley een prachtige plek om vanuit de lucht te bekijken. Neem het epische uitzicht op Mt. St. Helens, de Mayacamas Mt. Bereik en, als het weer in de ochtend redelijk is, de verre skyline van San Francisco en Sierra Mountain bereik. (Foto via Napa Valley Aloft)

3. Sedona, AZ: Sla de drukke trailheads over en kom persoonlijk en dichtbij de prachtige rode rotsen van Sedona op een ballonvaart van drie tot vier uur. (Foto via Red Rock-ballonnen)

4. Queenstown, Nieuw-Zeeland: Bekijk het wonder van de bergstappen in de zuidelijke Alpen en de berg Tutoko in het Fiordland National Park, evenals verschillende prachtige waterwegen, waaronder Lake Wakatipu en de Kawarau-rivier. En ja, je zult ook enkele van de plekken zien waar the Lord of the Rings werd gefilmd, zoals The Gates of Argonath. (Foto via Travis Longmore Photography / Sunrise Balloons) 5. Château-d'Oex, Zwitserland:

Wilde je altijd al de Alpen zien, maar niet echt een klimmer? Een heteluchtballon is de manier om te gaan. Op een heldere dag kunt u een panoramisch uitzicht over de Alpen, inclusief de Mont Blanc en de Matterhorn, krijgen. (Foto via Ballon Château-d'Oex) 6. Castile, NY

: Vlieg door de prachtige kloof van Letchworth State Park, bekend als de "Grand Canyon van het Oosten". Het hoogtepunt van deze reis is The Middle Falls, die op 107 voet hoogte staat. (Foto via Ballonnen over Letchworth) 7. Winter Park, CO:

Weinigen hebben ooit van de gelegenheid gebruik gemaakt om de Colorado Rockies zo te zien. Op grotere hoogte kun je zien tot Boulder County, en als je afdaalt, kom je dichtbij genoeg om pinecones uit de boomtoppen te halen. (Foto via Grand Adventure Balloon Tours) 8. Cappadocië, Turkije:

Nadat je een hoogte van 6000 voet hebt bereikt, neem je een uur de tijd om de adembenemende uitzichten op Red Valley, Goreme en deze ongelooflijke rotsformaties te bewonderen, die lokaal bekend staat als "sprookjesachtige schoorstenen." (Foto via Voyager-ballonnen) 9. Monument Valley, UT:

Monument Valley, een van de meest herkenbare woestijnlandschappen ter wereld, is verrassend afgelegen, wat een ballonvaart nog mooier maakt. Als een bonus op de tour kun je lokale Navajo-verhalen van je gids leren. (Foto via Monument Valley Balloon Company) 10. Bagan, Myanmar:

Wat deze vlucht onderscheidt, zijn de opvattingen van de ingewikkelde boeddhistische tempels van Bagan, waarvan er veel tussen de 11e en 13e eeuw zijn gebouwd. Je zult ook over dorpen vliegen waar je de lokale bevolking over hun ochtendroutines kunt zien lopen, zoals naar de markt lopen of hun dieren voeden. (Foto via Balloons Over Bagan) Wil je nog meer prachtige reisideeën?

Volg ons op Pinterest.