10 Beste alternatieven voor de meest trendy babynamen van 2016

Onze vrienden bij Nameberry hebben onlangs gerangschikt welke namen het meest aantrekken meningen op zijn site in de eerste helft van 2016. Tot dusver verkrijgt Olivia de meeste aandacht, ter vervanging van de populairste meisjesnaam uit 2015, Charlotte, voor de beste plek. Voor jongensnamen is Ezra, met zijn oorsprong in de Hebreeuwse cultuur, de meest gezochte naam. En niet verrassend, Oliver staat in de top vijf voor de jongensnamen, dus als je een meisjesjongetje hebt, zijn Olivia en Oliver misschien een leuke combinatie voor tweelingnamen. Als je je lijst met baby-namen hebt beperkt, maar * net * erachter is gekomen dat je keuze een van die ultra populaire babynamen is, loop je misschien naar iets minder gebruikelijks. Nooit bang - we zijn er om te helpen! We hebben onderzoek gedaan naar enkele alternatieven voor een creatieve babynaam die lijken op de topnamen.

Alternatieven voor de meest populaire meisjesnamen voor de eerste helft van 2016

baby2

1. Olivia: als je je hart hebt zet op deze Latijnse naam met de betekenis "olijfboom" op soortgelijke namen die net zo mooi zijn. Andere ouders die de naam Olivia leuk vonden, hielden ook van Sophia, Charlotte, Claire, Isabella en Grace. Drew Barrymore's dochter heet Olive, en de dappere hoofdrol in Little Miss Sunshine (gespeeld door Abigail Breslin) is ook Olive.

2. Amelia: De naam van de heldhaftige vrouwelijke vlieger heeft de populariteitskaart beklommen als een alternatief voor de namen Emily en Amanda. Emilia en Emelia lijken op deze Duitse naam, wat "werk" betekent, en zijn anders genoeg dan de immer populaire Emma of Emme. Adelaide, Alice, Clara, Eleanor en Genevieve zijn mogelijke alternatieven.

3. Charlotte: Deze naam is een steunpilaar geweest op de populaire lijst, omhoogschietend nadat Kate Middleton en prins William hun dochter Charlotte hadden genoemd. Deze Franse vrouwelijke versie van Charles heeft altijd zijn wortels in royalty's gehad. Maar als je geïnteresseerd bent in vrouwelijke en verfijnde namen als Charlotte, dan zijn Scarlett, Violet, Elizabeth, Audrey en Caroline andere ideeën.

4. Ava: Deze naamsvariatie op Eve heeft meer aandacht gekregen nadat celebs zoals Reese Witherspoon en Hugh Jackman hun dochters Ava hebben genoemd. Nameberry voorspelt dat deze naam uiteindelijk nummer één wordt voor de namen van babymeisjes, dus denk aan Avery, Ada, Aveline, Ella en Lola als andere suggesties.

5. Isla: Uitgesproken "oog" -la, "deze Schotse naam is populair in Engeland, Wales en Schotland. Het volgt de nieuwste trend van namen die eindigen op klinkers, zoals Emma en Ivy. Islay, Ailsa, Lila, Lucy en Luna zijn andere soortgelijke namen.

Alternatieven voor de meest populaire jongensnamen voor de eerste helft van 2016

blue baby boy

6. Ezra: Met zijn wortels Bijbels van aard , deze vertrouwde maar toch unieke naam is sinds 2015 in populariteit gegroeid en bereikte de eerste plaats in de eerste helft van 2016. Elijah, Gideon, Jude, Emmett en Eli zijn allemaal geweldige alternatieven die misschien beter zijn dan Ezra.

7. Asher: Net als Ezra betekent Asjer 'gelukkig' en komt uit het Hebreeuws. Het had een renaissance als een naam toen het voor het laatst populair was in de jaren '90, en sinds 2015 de hoogste namenlijst van de jongens heeft bereikt. Ash is een leuk alternatief, evenals Archer, Finn, Gabriel, Sawyer en Silas.

8. Atticus: Wie denkt niet aan de nobele Atticus Finch uit de epische roman To Kill a Mockingbird wanneer ze Atticus op een lijst met babynamen zien? Het is een zeer populaire naam (Casey Affleck noemde zijn zoon Atticus), en vergelijkbare namen zijn onder Augustus, Nathaniel, Miles, Dexter en Felix.

9. Declan: Uitgesproken "Deck-lin," deze Ierse name, zoals Aidan en Liam, is trendy in Ierland en wordt een veelgevraagd merk in Amerika. Caleb, Everett, Ethan, Donovan en Owen zijn net zo lief.

10. Oliver: Oliver hitde in 2009 voor het eerst in de top 100 van de namenlijst van baby's in Engeland, Australië en Nieuw-Zeeland. heeft sindsdien aan populariteit gewonnen. Oscar, Theo, Noah, Isaac en Elliot zijn geweldige mogelijke vervangers.

Hebben we al jouw favoriete alternatieve namen gemist? Tweet ons @fijngenoegenandCo en laat het ons weten!

(Foto's via Getty)