10 Beste boekenclubboeken die iedereen wil lezen

Een van de meest voorkomende - en meest vergeten - New Year's Resoluties die we allemaal maken is om meer te lezen. Maar tussen veeleisende banen, happy hours, gezinnen en Netflix-wachtrijen lijkt het vaak onmogelijk om de tijd te vinden. Dat is waar boekenclubs binnenkomen. Ik begon een boekenclub in 2010 en sindsdien hebben we tientallen boeken gelezen, klassiek en eigentijds, kort en lang, fictie en niet.

Regelmatige boekenclubbijeenkomsten helpen je te blijven verantwoording afleggen, u sociaal houden en uw horizon verbreden, om nog maar te zwijgen van uw wijn- en kaaspaarvaardigheden. En de gemakkelijkste manier om ervoor te zorgen dat uw boekenclub de boeken daadwerkelijk leest, is om die boeken te kiezen die diepgang hebben, (slechts een beetje) controverse creëren en tot uw verbeelding spreken (chick lit pluis hoeft niet van toepassing te zijn). Dus als je besloten hebt dat je meer zou gaan lezen in 2018, zijn de 10 onderstaande titels een geweldige plek om te beginnen voor boekenclubwaardige opties waar iedereen het over eens kan zijn.

1. Een gebed voor Owen Meany door John Irving ($ 18): Volledige openbaarmaking: dit is mijn favoriete boek aller tijden en ik zou iedereen aanraden het te lezen, een club te boeken of niet. Irving is een meesterverteller, die zeer beminnelijke karakters en zorgvuldig ingewikkelde plots creëert, waardoor je je verrast, geïnspireerd en altijd een beetje verdrietig voelt. Deze roman vertelt het boeiende, epische verhaal van Owen Meany nadat hij tijdens een honkbalwedstrijd per ongeluk de moeder van zijn beste vriend vermoordde met een foutbal. Wat volgt is een tragisch, hilarisch en ontroerend verhaal over vriendschap, het lot, doorzettingsvermogen en het onder ogen zien van je eigen sterfelijkheid. En gewoon om te helpen de deal te sluiten - het grootste deel van mijn boekenclub telt dit nu ook als een van hun favoriete boeken.

2. Geliefd door Toni Morrison ($ 16): In deze roman, Morrison creëert een angstaanjagend, duister intiem onderzoek naar de levenslange effecten van slavernij op een vrouw, Sethe, en de geest van haar baby die vele jaren eerder stierf, zonder naam. Het verhaal leidde tot een levendige, langdurige discussie; we hadden het over moederschap, ras, dood, ontheemding, feminisme en ons eigen begrip van slavernij in Amerika. Dit is absoluut een emotioneel moeilijke leeservaring, maar we zijn er als gevolg van vervuld, uitgedaagd en dichter bij gekomen. 3. De alchemist

The Alchemist by Paulo Coelho

door Paulo Coelho ($ 17): Onze boekenclub is meestal niet in staat om Oprah tegen te spreken, maar dit waanzinnig populaire boek verdeelt ons in twee facties - levensveranderende aanbidding en intense haat - die zorgen voor een geanimeerde en gedenkwaardige discussie. Het is een korte, snelle weergave, wat betekent dat iedereen het gemakkelijk kan afmaken en de eenvoudige plot eenvoudig te volgen is. En volg je - de allegorische roman vertelt het verhaal van een jonge Andalusische herder op zijn spirituele zoektocht naar een schat in Egypte. Het verhaal is zowel metaforisch als letterlijk - en zonder iets weg te geven, het is deze dichotomie die zoveel verhitte convo tussen ons inspireerde. 4. The Poisonwood Bible

door Barbara Kingsolver ($ 19): Religie kan een lastig onderwerp zijn in gemengd gezelschap, en aangezien mijn boekenclub bestaat uit gelovigen van verschillende denominaties, spiritisten en atheïsten, waren we een beetje aarzelend om de Posionwood Bijbel samen aan te pakken - maar uiteindelijk dankbaar dat we het deden. Kingsolver stelt ons voor aan de Price-familie in 1959 terwijl ze als Baptisten-missionarissen naar Belgisch-Kongo vertrekken, met hun patriarch Nathan Price als leider. Het verhaal wordt verteld in de loop van drie decennia en vanuit het perspectief van Nathan's vrouw en vier dochters, die je tegen het einde van het boek allemaal leert kennen en liefhebben zoals ze je eigen familie zijn. Race, religie, feminisme, huwelijk en gezin kwamen hier allemaal in het spel en leidden ons naar een gepassioneerde, persoonlijke discussie die veel gevoelens blootlegde die we niet eens wisten dat we hadden! 5. Americanah door Chimamanda Ngozi Adichie ($ 16):

Combinerend kwesties van rassenrelaties, persoonlijke identiteit, en feministische theorie, plus een goed ouderwets liefdeverhaal, weeft Adichie een onvergetelijke - en relatable - verhaal dat volgt op het leven van de Nigeriaanse immigrant Ifemelu terwijl ze als volwassen vrouw in het Amerika van de 20ste eeuw leeft. Ze is achtergelaten op haar middelbare school geliefde, Obinze, in Nigeria, en hun liefdesverhaal dient als de verbindende draad van de roman. Terwijl de onderwerpen serieus zijn, presenteert Adichie ze op een boeiende, tot nadenken stemmende manier waardoor je erover wilt praten. Dat is precies wat we deden. 6. Valley of the Dolls door Jacqueline Susann ($ 16):

Als de roddels in het boek beter zijn dan alles wat jij en je vrienden kunnen koken, je weet dat je een goeie hebt. Valley of the Dolls was het eerste boek van mijn club ooit en was een ideale om mee te beginnen, omdat het zo gemakkelijk is om erin te komen, niet super lang, en vol drama . Deze cult-klassieker uit de jaren 70 is puur retro-kamp. Het speelt zich af in New York en volgt een groep aspirant-actrices wanneer ze verliefd worden, proberen het te halen in de grote stad en uiteindelijk toegeven aan de donkere kant van de party scene. 7. Een beweegbare Feest door Ernest Hemingway ($ 16):

Verdwalen in de memoires van Hemingway is leuk genoeg voor jezelf, maar het bespreken van deze Parijse ravotten met je crew maakt het nog veel leuker. Zelfs als je vrienden niet erg geïnteresseerd zijn in het andere werk van Hemingway, is er genoeg romantiek en losbandigheid in deze om het een publiekstrekker te maken met hun inherente vrouwenhaat en geclipte cadans. Het richt zich op de tijd van de schrijver in Parijs in de jaren 1920, toen hij jong was, brak, verliefd en worstelde als schrijver. Ongetwijfeld zult u verdwalen in de wereld die hij van urenlang doorboort in cafés, wijn drinken en debatteren over de verdiensten van F. Scott Fitzgeralds nieuwste werk. 8. The Giver door Lois Lowry ( $ 9):

In onze boekenclub leiden dystopische verhalen altijd tot diepe discussies, omdat ze vol zitten met vragen over moraliteit en menselijkheid, evenals ethisch ambigue situaties die je laten afvragen wat je zou doen in een vergelijkbaar scenario . De Gever is niet anders, want het speelt zich af in een ogenschijnlijk utopische wereld, waar verdriet en behoefte uit de maatschappij zijn verdwenen. Helaas betekent dit ook dat ze waarde hechten aan structuur boven emoties, gelijkheid over ambitie en gelijkheid over individualiteit. Pas als de protagonist van de roman, de 12-jarige Jonas, begint te trainen om de volgende ontvanger of bewaarder van herinneringen te worden, begin je te zien hoe donker het verleden van de maatschappij eigenlijk is. 9. What Remains door Carole Radziwill ($ 17):

Misschien ken je Radziwill van haar stint als de sympathieke, coole op The Real Housewives of New York , maar de auteur heeft wel degelijk geleefd Veel betekenisvoller leven vol romantiek, avontuur, vriendschap en tragedie dan alles wat je hebt gezien spelen op tv. Deze memoires gaan terug tot haar jeugd, raken haar opkomst door de gelederen als een journalist bij ABC, en, het meest opmerkelijk, vertellen de tragische gebeurtenissen van de zomer van 1999> , toen John F. Kennedy Jr. (de neef van haar echtgenoot Anthony Radziwill) en zijn vrouw Carolyn Bessette Kennedy (Carole's beste vriend) sterft bij een vliegtuigcrash en drie maanden later verliest haar man Anthony zijn gevecht met kanker. Ze is een geestige schrijver vol zelfreflectie, kracht en een diep begrip van wat het betekent om lief te hebben en te verliezen als een mens. 10. Norwegian Wood door Haruki Murakami ($ 15):

Het vinden van een klassieke roman met literaire waarde die gemakkelijk genoeg is om binnen een maand door te komen, is een grote opdracht voor elke boekenclub, ongeacht hoe toegewijd je bent. Maar Norwegian Wood treft precies de juiste balans tussen hoge kunst en eetbuien. Murakami staat bekend om zijn gebruik van magisch realisme, en hier krijg je een deel van die grillige speelsheid met een eenvoudig (hoewel ietwat griezelig) liefdesverhaal waar iedereen zich mee kan identificeren. Heb je titels die hebben geleid tot een bijzonder geweldige discussie met je boekenclub? Tweet ons @fijngenoegenandCo en vertel ons uw keuze, zodat we ze onze eigen lijsten kunnen toevoegen! fijngenoegen + Co gebruikt soms gelinkte links om door anderen verkochte producten te promoten, maar biedt altijd echte redactionele aanbevelingen.