10 Boeken tot gezellig lezen (of reizen!) Met deze maand

Zomerdagen worden gemaakt voor stoeien, maar herfstdagen zijn bedoeld om te kruipen met een latte en een goed boek. Als je je afvraagt ​​wat je nu moet lezen, hebben we je gedekt. Deze maand is er een hele reeks echt goede boeken in alle genres verschenen, dus maak je op voor een reis naar je favoriete boekwinkel met deze lijst in de hand. Of je nu houdt van mysteries, thrillers of een goede romanroman, dit zijn de boeken waar iedereen dit najaar over zal praten.

1. All My Puny Sorrows door Miriam Toews ($ 15): deze roman over twee zussen die zijn opgegroeid in een doopsgezinde gemeenschap, zal je hart doen pijn doen, maar Miriam Towes 'slimme, bekwame schrift mag niet worden gemist. Elfrieda is een wereldberoemde pianiste die zichzelf doodt, terwijl haar verwarde zus Yolandi haar best doet om haar te overtuigen om te leven. Het zal je doen heroverwegen wat het betekent om van iemand te houden, en hoe diepe gezinsverplichtingen lopen.

2. Penelope Fitzgerald: A Life van Hermoine Lee ($ 25): Hermonie Lee is de briljante auteur die Edith Wharton schreef, en haar nieuwste biografie is aan het vormgeven om net zo buzz waardig te zijn. Fitzgerald was misschien bekend als een blonde bom die opgroeide, maar haar schoonheid was niet genoeg om haar te beschermen tegen een ongelukkige huisvrouw en onderwijzeres die droomde van een beter leven. Deze biografie beschrijft haar leven vanaf haar vroege dagen tot haar late succes van het worden van een gerespecteerde Engelse schrijver van in de zestig.

3. The Happiest People in the World door Brock Clarke ($ 19): als je van droge humor houdt, is deze roman gebaseerd op gebeurtenissen uit het echte leven helemaal jouw plekje. Het volgt een Deense cartoonist die is geplaatst in het programma voor getuigenbescherming in New York en een baan heeft gekregen als counsellor op de middelbare school. Gooi een liefdesdriehoek in en wat subplots met terrorisme en je hebt een page-turner.

4. Gay Berlin door Robert Beachy ($ 21): deze non-fictie gebonden boekrug vertelt de geschiedenis van de lange geschiedenis van Berlijn van het verwelkomen van homoseksualiteit, zelfs al in 1850. Leren hoe de homoseksuele subcultuur van de stad de Tweede Wereldoorlog en de jaren heeft weerstaan na is fascinerend. Je zult ook geschoold worden over een aantal vroege homo-activisten die vaak historisch over het hoofd worden gezien.

5. Autumn Falls door Bella Thorne ($ 12): als tienerberoemdheden je schuldige plezier zijn en je houdt van een goede Young Adult-lezing, geef jezelf over aan de grootste YA-oogst van de maand. Shake It Up actrice Bella Thorne's roman gaat over een meisje genaamd Autumn met rood haar en kletzige manieren. Het nieuwe meisje op school, ze landt aan de slechte kant van de bijenkoningin, maar een magisch dagboek dat ooit toebehoorde aan haar vader begint op mysterieuze wijze om al haar problemen op te lossen. (via Teen Vogue)

6. The Mistletoe Promise door Richard Paul Evans ($ 13): Als je al kerstmuziek hebt op volle toeren, zal deze vakantielezing je goed bijhouden. De roman gaat over een vrouw genaamd Elise, die, nog steeds bitter van een rommelige echtscheiding, dit jaar eigenlijk liever kerst overslaat. Maar dan komt ze een kennis tegen in het winkelcentrum, een man die in haar gebouw werkt, en nadat ze zich verbonden hebben over hun gedeelde eenzaamheid, sluiten ze een pact om een ​​doe of stel te zijn voor de feestdagen. Uiteraard worden dingen gecompliceerd.

7. God zal je neerhalen door John Safran ($ 20): deze echte misdaad saga legt de gecompliceerde hiërarchieën van het Amerikaanse Zuiden bloot, terwijl je verslaafd blijft aan een geweldig verhaal . Een joodse documentaire bezoekt Mississippi om een ​​moord op een man te onderzoeken die hij ooit heeft geïnterviewd. Hoe dieper hij betrokken raakt bij de zaak, hoe meer wendingen en verschrikkelijke onrechtvaardigheid zijn weg spoelen. (uit 28 november)

8. An Innocent Abroad door Don George ($ 12): 35 schrijvers vertellen hoe reizen hun leven veranderde in deze nieuwe bloemlezing. Waarschuwing: het zorgt ervoor dat je je volgende vlucht zo snel mogelijk wilt plannen.

9. Who Knows Tomorrow door Lisa Lovatt-Smith ($ 19): Vogue moderedacteur Lisa Lovatt-Smith vertelt het waargebeurde verhaal van haar keuze om haar high fashion wereld op te geven aan een leven gewijd aan het helpen van een aantal van De meest kwetsbare kinderen van Afrika op het platteland van Ghana. Naast deze schokkende wending onthult ze de familiestrijd die ze achter haar oogverblindende carrière maskeerde.

10. Ed Sheeran: A Visual Journey door Ed Sheeran ($ 19): De favoriete roodharige van iedereen brengt zijn eerste boek uit, waarin zijn opgang naar roem wordt beschreven. Sheeran geeft fans een kijkje in zijn leven als een popster, met achter de schermen foto's en illustraties die hij tijdens het toeren schetste. Het is een collector's item voor elke popcultuur-fan.

Wat lees je dit najaar? Vertel ons in de reacties!