10 Boeken om te lezen wanneer u Ierland niet kunt bezoeken IRL

Ierland krijgt veel aandacht rond St. Patrick's Day, maar het is een land dat het hele jaar door wat liefde verdient. Als je het geld (en de PTO) hebt, is wandelen in het prachtige Killarney Park en het eten van Iers eten, zoals ganzevet aardappelen, de ideale manier om 17 maart door te brengen. Maar als je wacht op een feeënmoeder of een winnend lottokaartje om je vakantie te financieren (#guilty), we hebben een paar boeken die je kunnen overlezen tot je op de Ierse vakantie van je dromen kunt gaan.

tana-french-in-the-woods-cover

1. In the Woods door Tana French ($ 16): Tana French is de koningin van moordmysteries en we buigen voor haar page-turning plots en ongelooflijke wendingen. Stop het boek dat haar Dublin Murder Squad -serie begint en duik in de gruizige en sinistere kant van Ierland.

skippy-dies-b

2. Skippy Dies door Paul Murray ($ 16): Eerste liefde, kussen en gevaarlijke geheimen: dit charmante, hilarische en, ja, verwoestende trieste boek heeft het allemaal. Reis naar een Ierse kostschool en beleef je pijnlijke en chaotische tienerherinneringen met deze roman.

Tara-Road (1)

3. Tara Road door Maeve Binchy ($ 8): Het is een van Oprah's OG-boekenclub-picks. Moeten we meer zeggen? Je kunt nooit fout gaan met Tara Road - of met een van de boeken van Maeve Binchy. Als je ooit hebt willen ruilen met een mysterieus internationaal stel, is hier je kans om het plaatsvervangend te doen door Binchy's woorden.

StolenChild-pb-c-copy

4. The Stolen Child door Lisa Carey ($ 16): Ontdek de betoverde kant van Ierland met de boeiende roman van Lisa Carey over geheimen, een magische bron en de schokkende banden die drie vrouwen samenbinden.

askingforit

5. Vraag ernaar door Louise O'Neill ($ 17): Als je op zoek bent naar een luchtige lezing, scroll dan langs dit meesterwerk. Maar als je op zoek bent naar een diepgaande en aangrijpende blik op hoe de koolzaadcultuur iedereen kan treffen, zelfs de inwoners van een klein Iers stadje, maak dan onmiddellijk Vraag ernaar . Je zult er geen spijt van krijgen.

7c89f1bfa83b87ed21555225da454ba2

6. Ontbijt bij Cannibal Joe's van Jay Spencer Green ($ 13): Hier is een klassiek geval van "Beoordeel een boek niet op zijn cover." Achter de stenige cover van Green's roman ligt een hilarisch verhaal over een CIA-agent die veel tijd verspilt en naar Dublin wordt gestuurd voor een ogenschijnlijk saaie missie ... totdat alles in vlammen opgaat.

81uwzl6-AHL

7. Brooklyn door Colm Toíbín ($ 25): Als je wordt verscheurd tussen je leven in de VS en je fantasieën over het leven in het buitenland, pak deze roman dan over een jonge vrouw die zich op dezelfde manier voelt.

grace

8. Gracelin O'Malley door Ann Moore ($ 8): Leef je weg, ver weg met dit tragische en boeiende verhaal dat zich afspeelde tijdens de aardappelterreur en de burgeroorlog in Ierland. Je zult huilen en juichen op hoofdrolspeler Gracelin O'Malley terwijl ze probeert haar best te doen met beperkte middelen.

ows_136692571091403

9. Country Girl van Edna O'Brien ($ 16): Gekke feestjes, Hollywood in de jaren '70 en ongelooflijke verhalen van de verbondsschool in Ierland? Hel ja, we willen het allemaal en nog veel meer lezen. Deze memoires mag u niet missen.

71CShay7L2L

1 0. Bent u iemand? door Nuala O'Faolain ($ 18): Nuala O'Faolain's memoires over haar pijnlijke jeugd en opkomst om een ​​van de meest geliefde columnisten van Ierland te worden, zal je dankbaar houden voor je ouders en geïnspireerd om enkele glazen plafonds te doorbreken. Wat kan je nog meer vragen?

Wat staat er op je te lezen lijst te wachten? Tweet ons @fijngenoegenandCo en laat het ons weten! <+> fijngenoegen + Co gebruikt soms gelinkte links om door anderen verkochte producten te promoten, maar biedt altijd echte redactionele aanbevelingen.

(Uitgelichte foto via Getty)