10 Boeken die u moet lezen in de topboeken van NYT van 2014

Succesvolle winterslaap begint met een stapel goede boeken . Gelukkig hebben de New York Times onlangs hun 100 Notable Books of 2014-lijst vrijgegeven, net op tijd voor cadeau-, geschenk-ontvangende en winterslaapvoer. We hebben 10 van de aanbevolen fictie- en non-fictieboeken uitgekozen die momenteel op onze nachtkastjes / Kindles staan, gewoon wachten om open te worden gemaakt. Pak er een (of meerdere) op en lees met ons mee, is het niet? Geen spoilers echter.

FICTION

BoneClocksBook

1. The Bone Clocks van David Mitchell ($ 18): Cloud Atlas fans, luister goed. De auteur van het verbluffende boek heeft zojuist een ander trippy boek uitgegeven dat je je neus in stat wilt laten zetten. Je wordt naar het Engelse publeven vervoerd, wat allemaal prima en dandy lijkt totdat de ondoden je werkelijkheid binnensluipen.

ColorlessBook

2. Kleurloos Tsukuru Tazaki en zijn jaren van bedevaart door Haruki Murakami ($ 16) : Het is Murakami - moet er nog iets anders gezegd worden? Het uitgangspunt van dit boek is een traumatisch coming of age-verhaal, waarin duistere verledens de overgang van een man naar volwassenheid blijven achtervolgen.

3. Gezinsleven door Akhil Sharma ($ 15): reis met Anjay Mishra en zijn familie van New Dehli tot New York, en ervaar alle culturele curiosa en ontberingen die daarmee gepaard gaan. Voeg een tragedie toe aan de situatie en wat je hebt is een zenuwslopend, maar ontroerend verhaal.

4. Herplaatsing door Phil Klay ($ 16): Geschreven door een voormalige marinier die in Irak diende, leggen deze 12 verhalen de reeks van echte emoties, hartzeer en ethische dilemma's vast vanuit 12 verschillende gezichtspunten.

5. Een vervangend leven door Boris Fishman ($ 17): In de duivels grappige en mooie eerste roman van Fishman begint een in de Soviet-Unie geboren New Yorker met het smeden van aanvragen voor reparaties van de Holocaust.

NONFICTION

6. 100 essays die ik niet hoef te schrijven door Sarah Ruhl. ($ 17): De zeer gerespecteerde toneelschrijver levert een leuke backstage-pass aan het theaterleven, het moederschap en de persoonlijkheid.

7. Cubed: A Secret History of the Workplace door Nikil Saval ($ 17): Ooit afgevraagd wie dacht er aan de cel? Het openluchtkantoor? Dit interessante boek volgt de geschiedenis van het kantoorontwerp en de technologie van het tijdperk van de burgeroorlog tot vandaag en onderzoekt hoe de manier waarop we werken in de toekomst kan blijven evolueren.

8. De lente forceren: Inside the Fight for Marriage Equality door Jo Becker ($ 19): een Pulitzer Prize-winnende verslaggever deelt het verhaal van de zaak Supreme Court 2013 die heeft geleid tot de omverwerping van Californië's verbod op hetzelfde geslacht marriage.

9. Geek Sublime: The Beauty of Code, the Code of Beauty door Vikram Chandra ($ 16): Geschreven door een romanschrijver en programmeur, onderzoekt Chandra de relaties tussen technologie en kunst.

10. Factory Man door Beth Macy ($ 28): We houden van een goede underdog. Critici hebben het verhaal van Macy geprezen als het gaat om dit multigenerationele meubelbedrijf dat vecht tegen het goede gevecht - het is zo vermakelijk dat je alleen beseft dat je iets hebt geleerd aan het einde.

Welke boeken staan ​​op je 2015 lezerslijst? Laat het ons hieronder weten in de comments of @fijngenoegenandCo op Twitter.