10 Bookstagrammers om te volgen voor serieus lezen Inspo

Of je nu een die-hard fan bent van Emma Watson ( eh, wie niet ?!) en haar maandelijkse boekenclub kiest of je boekclub dames om de beurt de titel van je volgende boek kiest, je hebt waarschijnlijk een paar favoriete manieren om je volgende boek te vinden. Maar heb je de totaal coole, super slimme wereld van boekstagrammers bekeken? Ze zijn net varkensstagrammen, behalve dat ze foto's maken van superleuke varkensvarkens, foto's plaatsen van hun nieuwste literaire vondsten (volledig vergelijkbaar, toch?) En hun gedachten en gevoelens over de oogst delen. Hieronder delen we 10 van onze huidige keuzes voor de beste bookstagrammers in het blok.

1. Boek Baristas: verleidelijke platte lappen kunstzinnig gearrangeerd naast de nieuwste fictie-release? Het is praktisch de reden dat Instagram is uitgevonden! Maar Natasha, de werknemer in de uitgeverswereld, zorgt ervoor dat Book Baristas meer is dan een mooi gezicht. Haar liefde voor lezen is aanstekelijk - u zult zeker elke keuze uit de bibliotheek bekijken.

2. Swatter Away Books: Eerlijke waarschuwing: na het scrollen door dit voer van Vancouver-gebaseerd Engels grad, zul je in bed willen kruipen met een paar knusse sokken en YA lezen. Alyssa veegt je inderdaad weg met haar slimme, boeiende commentaar en heeft een coole gemeenschap van gelijkgestemde lezers gecreëerd in het commentaargedeelte van haar berichten.

3. Materialiteit boeken: de keuzes van dit boekstagrammer zijn vaak uitdagend, esoterisch en vereisen serieuze betrokkenheid. Haar commentaar is inzichtelijk, tot nadenken stemmend en strekt zich vaak veel verder uit dan de woorden op de pagina. Volg deze onverschrokken dame voor een originele en verfrissende kijk op literatuur met een hoofdletter L.

4. Bibliofeed: Elke week selecteert het team achter het Bibliofeed-gram een ​​nieuw gastenposter om de komende zeven dagen te besteden aan een literaire show en te vertellen, uitleggend waarom hun favoriete boeken precies dat zijn. Omdat de bijdrager voortdurend verandert, krijg je een breed scala aan smaken en stijlen op deze feed, waardoor het een perfecte keuze is voor de lezer die van alles houdt.

5. Wat ik lees: Charlotte leest een gezonde mix van klassiekers en hedendaagse titels - je zult Dante op een dag vinden en Ali Smith de volgende. De in Londen gevestigde lezer bevat snapshots van haar reizen op haar feed, zodat je samen met haar naar Frankrijk kunt ontsnappen met een glas rosé en een goed boek.

6. Book Musings: Zoals haar handvat doet vermoeden, bestaat Michelle's bookstagram-feed uit haar overpeinzingen over alle boeken die ze leest. Ze heeft ook een scherp oog voor esthetiek; haar posten zijn even visueel aantrekkelijk als ze intellectueel stimulerend zijn.

7. Book Club Collective: Het collectief is een "curatie van schrijvers, bibliofielen, boeken en boekwinkels van over de hele wereld." En curator doen ze. Voor september begon elk boek, elke auteur of elk idee met de letter S ter ere van de eerste letter van de maand.

8. Book Thing: Book Thing combineert literatuur, film, kunst en sociaal commentaar in een goed doordachte Instagram-feed. De maker plaatst vaak korte video's die door kunstboeken bladeren, zodat je een insider krijgt van wat er achter de omslag zit.

9. Boekkoppels: Het enige dat beter zou kunnen zijn dan boeken en koffie, is boeken en wijn, en Lisa, de Bostonian achter Book Pairings, is evenzeer een oneofiele als een bibliofiel. Hoewel haar boekstagrams niet altijd een glas wijn bevatten, zijn ze zijn altijd herkenbaar en zijn haar aanbevelingen altijd relevant. In oktober beval ze elke dag een griezelig boek aan ter viering van Halloween.

10. Metroboekrecensie: Ooit afgevraagd of de persoon die naast je zit in de trein of bus van hun boek geniet? Verwen je innerlijke literaire voyeur met dit zwart-wit-boek-gecentreerde trein-gram met enkele serieus slimme pendelaars. U krijgt niet alleen meer inzicht in het boek, maar ook de lezer - denk eraan als een mens van New York, maar voor de literaire reeks.

Heb jij een favoriete bookstagrammer die we niet op onze lijst hebben staan? Tweet ons @fijngenoegenandCo en laat ons weten wie je leuk vindt!