10 Bubbel dranken om u te helpen omgaan met de Prosecco-tekort

Er is geen gemakkelijke manier om dit te zeggen, maar als je was van plan om flessen Prosecco te laten knappen en de hele zomer zoete mimosa's met de mousserende wijn te mengen, misschien moet je een nieuw plan maken. Het ziet er naar uit dat er een wereldwijd tekort aan Prosecco is, omdat de druivenoogst maar liefst 50 procent is gedaald. De prijzen zijn ook ingesteld op een stijging tot het dubbele, ongetwijfeld Bellini-liefhebbers in een tizzy sturen.

Maak je geen zorgen, want ter voorbereiding op de dreigende Prosecco-paniek hebben we een lijst met bubbeldrankjes samengesteld die je Prosecco helpen genezen - liefhebbend hart als het allemaal opdroogt:

Freixenet-CartaNevada-SemiDry

1. Freixenet Cava Carta Nevada Semi Dry ($ 9): Net als Prosecco, biedt Cavas een economisch alternatief voor de duurdere Champagne. Deze voordelige bubbel van Freixenet heeft een restsuikerniveau van 3,7%, waardoor het een mooie balans heeft tussen zoet en droog. Er zit een romige ondertoon in en het past goed bij cocktails met verward fruit en lichte likeuren.

cavacocktail

2. Lemon Rosemary Cava Cocktail: als je een fles Cava bij de hand hebt, verbeter deze dan met dit cocktail recept met citrus. Het bevat gin en vers citroensap, maar het is de rozemarijn garnering die de complexiteit van smaken naar voren brengt. (via Style Me Pretty)

sangriaspakler

3. White Sangria Sparkler: Neem die Cava naar boven en meng het in dit verkwikkende sangria-sterretje, versierd met perziken, kiwi's, frambozen en een koele lente munt. Als dit niet kleurrijk genoeg is, sluit het dan af met een stom stro. (via Damn Delicious)

MartiniAsti

4. Martini & Rossi Asti ($ 26): Hier is nog een zoete mousserende wijn voor jou. Een Asti krijgt zijn bubbels van een enkele gisting die plaatsvindt in roestvrijstalen tanks. Volgens de Italiaanse wijnwetgeving worden alle Asti D.O.C.G-wijnen voor 100% gemaakt van de Moscato Bianco-druif met geoogste druiven tot een opbrengst van maximaal 10 hectare. Dit is een halfzoete wijn met geurende tonen van perziken en abrikozen.

applesparkler

5. Sparkling Apple Cocktail: een van de grote manieren waarop Prosecco verschilt van Champagne, is dat Prosecco een beetje een ondertoon van groene appel heeft. Je kunt dat hacken door alleen Champs te mengen met groene appelbrokjes en appelsap. Spike het met een beetje Cognac voor die extra kick. (via Epicurious)

mionetto_lambrusco

6. Mionetto Lambrusco ($ 10): A Lambrusco is een rode mousserende wijn afgeleid van de druif die zijn naam deelt. Hoewel het niet wit is zoals Prosecco, is de intense robijnrode tint en roze schuim de moeite waard om mee te spelen, en er is een leuke natuurlijke fruitigheid die bij de bubbels hoort.

GinLambrusco

7. Gin Lambrusco Cocktail: Gooi de Lambrusco in een kamer met Gin en je krijgt deze prachtige multi-hue brouwsel. We houden van de kleuren op deze! Smaak met een beetje gedroogde sinaasappelschil en lavendel. Ademen. Drinken. (via BeautifulBooze)

fizz56

8. Fizz 56 Mousserende rode Brachetto: ($ 6) Over het onderwerp rode mousserende wijnen, overweeg dan de Brachetto. Gemaakt van de Nebbiolo-druif, is er hier een goede balans tussen zuurgraad en bruisendheid met tonen van framboos, aardbei en kers.

moscatamarg

9. Moscato Margarita: Barefoot Wines verkoopt mini-Moscatos die kunnen worden getipt in een huisgemaakt Margarita-glas voor een feestelijk drankje. Voeg gewoon mix, tequila en bevroren fruit toe. Moscato voegt een subtiel maar gastvrij koolzuurhoudend element toe. (via Barefoot Wines)

Peach-Bellinis-1-mark

10. Peach Bellini: Ja, hoewel Bellinis traditioneel geassocieerd worden met Prosecco, is de realiteit dat je er een op kunt toveren met elke fatsoenlijke, sprankelende witte wijn. Kies gewoon een zoeter. Ter ere van het seizoen met steenvruchten (dat begint in juni!), Maak jezelf een perzikvariant met champagne en een beetje Schnaps. (via Eat Drink Love)

Hoe gaat u om met het tekort aan Prosecco? Deel hieronder je favoriete sprankelende drankje!