11 Easy Snack Swaps die gezond en lekker zijn

We weten allemaal dat verpakte snacks verschrikkelijk zijn voor ons, maar dat weerhoudt ons er niet van om een ​​paar stiekeme reizen naar de voorraadkast te maken om die late namiddagmunchies te bestrijden. In plaats van koude kalkoen te verlaten, is het veel beter om je favoriete snacks te vervangen door een gezond alternatief. Immers, roadtrips, films 's avonds laat en speeltijd met de kinderen zijn allemaal leuke activiteiten die in principe een heerlijke snack of twee vereisen. Door ze gezond te maken, kunt u de lege calorieën overslaan, ongeacht hoe druk u het hebt.

dried-mango-3

1. Gedroogd fruit in plaats van kleverige beren: het eerste ingrediënt dat op alle gummy snoepjes wordt vermeld, is meestal een of andere vorm van suiker. Gedroogd fruit bevat ook veel suiker, maar het heeft ook het voordeel van vezels, antioxidanten, vitamines en mineralen, die allemaal samenwerken met je lichaam om de suikers beter te absorberen. Zorg ervoor dat je alle onnatuurlijke toevoegingen die sommige in de winkel gekochte gedroogde vruchten hebben, vermijdt en maak je eigen gedroogde vruchten in de oven. (via Oh So Delicioso)

img_4710-2

2. Gebakken chips in plaats van aardappelchips: aardappelchips zijn slecht, boerenkool chips zijn goed ... we kennen de oefening. Maar wat als je boerenkool gewoon niet kunt verteren? Ga nog niet terug naar die verslavende, vettige chips. Probeer je eigen chips te bakken om dezelfde scherpe, zoute tevredenheid van een chip te krijgen. (via Pine and Crave)

untitled

3. Homemade Trail Mix in plaats van candybars: het is maar al te gemakkelijk om een ​​handvol chocoladesuikergoed op te eten als je aan je bureau zit te strijken. Door je eigen trailmix te maken, kun je jezelf trakteren op een klein beetje chocolade, maar krijg je ook de eiwit- en hersenstimulerende vitamines die zoveel noten te bieden hebben. Het beste van de DIY-trailmix is ​​dat je alleen je favoriete dingen kunt toevoegen - hoewel een trailmix van alleen maar chocolade niet telt. (via Handmade Mood)

homemade-no-bake-chewy-rainbow-chip-sprinkle-granola-bar-recipe-650-2054xS

4. Zelfgemaakte mueslirepen in plaats van energierepen: Tuurlijk, er zijn tegenwoordig gezonde opties voor mueslirepen in de schappen, maar ze kunnen nogal prijzig worden. In plaats van deze traktatie te rantsoeneren, kies je favoriete ingrediënten en maak je eigen ingrediënten goedkoper. (via Peas and Crayons)

cookie-dough-greek-yogurt-2-e1436462180181

5. Greek Yogurt In plaats van Ice Cream: Er is iets zeer bevredigend aan lepels koude, romige verrukkingen ... totdat je je realiseert dat je de hele pint ijs hebt gegeten. Griekse yoghurt geeft diezelfde romige smaak terwijl ze vriendelijk gezonde eiwitten en probiotica aanbiedt die roomijs je gewoon niet kan geven. In plaats van voor altijd een eind te maken aan de koekjesdeegsmaak (we zijn tenslotte geen monsters!), Probeer je pindakaas en minichocoladeschilfers toe te voegen en het een paar minuten in de vriezer te leggen om het meer van een ijsconsistentie te maken. (via Sarah Johnson)

5-Season

6. Guacamole In plaats van Tortilla Chips: wie houden we voor de gek - tortillachips zijn slechts een manier om guacamole en salsa uit de kom naar onze mond te krijgen. Nu is het tijd om de middelste man te dumpen en recht op de goede dingen in te gaan. Duik in een persoonlijke guac-schaal bij je volgende snacktijd. (via fijngenoegen + Co)

DSC_8577 2

7. Zelfgemaakte popcorn in plaats van pretzels: Ah, die bevredigende zoute crunch is helemaal verslavend. Popcorn kan dezelfde bevredigende zoute smaak bieden, maar dan met meer vezels en minder totale calorieën per portie, vooral als je de kunstmatige microgolfaroma's sloot en je eigen smaken maakt. Als je op zoek bent naar iets anders, kies dan voor deze kokosnoot-kaneelversie die je zoetekauw helemaal bevredigt. (via The Proper Blog)

edamame3a1

8. Edamame In plaats van Fries: neem die sushi-traktatie naar de bank. Voldoe aan het hunkeren naar fastfood met een portie gezouten edamame in plaats daarvan. Eén kopje edamame zit boordevol vezels en eiwitten, dus je kunt een hele schaal zonder spijt opruimen. (via Superman Cooks)

red-white-and-blue-fruit-skewers-1

9. Angel Food Cake In plaats van Brownies: soms is alles wat je wilt doen, graven in een schaal met decadente cake of brownies. Als u op zoek bent naar een "lichtere" optie, zal engelvoedseltaart u redden van die treiterende glazuur. Met slechts 80 calorieën per portie kun je een stuk gewone engelvoedselcake verzachten met vers fruit en jezelf in stijl trakteren. (via Skinny Taste)

hibiscus-ice-tea-26

10. Ice Tea In plaats van Soda: Ja, soms zal water - zelfs water met een smaak - het niet snijden. Bevredig je honger naar iets zoets met een substituut dat lichter is op suiker. Zelfgemaakte ijsthee geeft je iets verfrissends en smakelijks om op zonder ladingen suiker te nippen. Het is een win-win situatie. (via Matters of the Belly)

6a00d8358081ff69e201a3fcfc3d93970b-800wi

11. Hummus In plaats van Nacho Dip: als het hunkeren naar frites en dipsaus te sterk is om te negeren, stuur dan weg van de nacho-kaas en romige ranchdips en kies voor een met eiwit gepakte portie hummus. Wortelen en komkommers bieden (soort van) dezelfde crunch als een chip, en je kunt de heck van hummus personaliseren met zwarte bonen, kerriepoeder of aubergine om het een extra vleugje smaak te geven. (via A Beautiful Mess)

Wat is uw favoriete snackruil bij gezonde tussendoortjes? Deel je favorieten in de reacties hieronder!