15 Verrassend lichte aardappelrecepten om te eten voor het diner All Summer

1. Pesto Zoodles met geroosterde broccoli en aardappelen:

Voeg wat oomf toe aan je zoodles met een onwaarschijnlijk ingrediënt: aardappelen. Gooi er wat broccoli bij en gooi met pesto en het eten staat op tafel. (via Heart & Stove) 2. Pan-geroosterde aardappelsalade met maïs en spek:

Gegrilde maïs geeft dit gerecht een aangename zoetheid. Zijn rokerigheid past perfect bij spek, die deze mayo-vrije salade van aardappel en erwtensoep met smaak laadt. (via Hungry Couple NYC) 3. Roasted Sweet Potato Sushi:

Niet alle vegetarische sushi zijn hetzelfde. Dit recept gaat naar een hoger niveau, dankzij een vulling van komkommer en romige geroosterde zoete aardappelen. (via The Green Creator) 4. Greek Potato Wedges with Whipped Herb Feta:

Whipped feta met gekruid haksel is de gemakkelijkste manier om van uw klassieke ovenfriet een beetje meer het diner te maken. De aardappelen zelf worden gegooid met kruiden en citroensap, dan gebakken tot knapperig aan de buitenkant en zacht van binnen. (via No Spoon Necessary) 5. Geroosterde aardappelen met koriander Pesto:

Geroosterde aardappelen lijken een gerecht dat het best naast een grote brok vlees wordt geserveerd. Maar gooi ze met een grassige koriander pesto, en ze worden een frisse vegetarische zomer voorgerecht in plaats van een stodgy kant. (via Healing Tomato) 6. Banh Mi Loaded Sweet Potatoes:

Vergeet de boter, zure room en kaas en gebruik banh mi-ingrediënten om een ​​gezonde gebakken zoete aardappel te vullen. (via The Kitchen Prep) 7. De aardappelsalade van maïs Peterselie:

Deze aardappelsalade, boordevol kruiden en kappertjes, is een lichtere kijk op de mayo-zware klassieker die geweldig is of wordt geserveerd met gegrilde kip of vis. (via The Iron You) 8. Spring Greens en New Potato Salad:

Veganistische en glutenvrije maaltijden die niet beknibbelen op smaak zijn altijd goed om op te maken. Dit recept, met gemengde greens, zachte nieuwe aardappelen en een eenvoudige vinaigrette, is perfect voor stomende zomeravonden. (via The Last Cookie) 9. Italiaanse aardappelsalade:

Eiwithoudende maaltijden hoeven niet zwaar te zijn. Deze frisse salade is beladen met groenten en kruiden, maar tonijn (ingeblikt in olijfolie) en hardgekookte eieren maken het ook een stevige maaltijd. (via Pinch en Swirl) 10. Honey Mustard Chicken and Potato Foil Packets:

Als het weer te warm wordt, ga dan buiten koken. Verpak aardappelen en kip in stukjes folie met een pittige vinaigrette voor een maaltijd die praktisch zelf maakt en opruimt. (via The Salty Marshmallow) 11. Vegan Malaga Salade:

Populair in Spanje, deze aardappelsalade is anders dan je gewend bent. In plaats van mayo wordt het gegooid met een tahini saladedressing en de aardappelen worden vergezeld door sinaasappels, groene olijven en nori, dus elke hap is een balans van hartig, zout en zoet. (via Simple Vegan Blog) 12. Fingerling-aardappelsalade met groenten:

Fingerling-aardappelen zijn ronduit boters en geven zelfs gezonde gerechten zoals deze een heerlijk gevoel. Combineer met wat verse lokale groenten, hardgekookte eieren en een pittige vinaigrette voor een maaltijd waarbij je je niet moe en opgeblazen voelt. (via olijfolie en citroenen) 13. Smashed potatoes with Chimichurri:

Gebakken, ingeslagen en opnieuw gebakken, deze aardappelen worden heerlijk krokant. Smoren ze met heldere en levendige chimichurri voor een feestelijk diner bijgerecht. (via de levendige tabel) 14. Paleo zoete aardappel Salsa kip:

Je hoeft de oven niet in te schakelen op warme nachten, dankzij deze snelle koekenmaaltijd. Het combineert kip met zoete aardappel, groenten en salsa voor een gerecht dat even bevredigend als gemakkelijk te maken is. (via Wat is de oven aan?) 15. Dill Pesto Potato Wedge Salad:

Boter, zachte sla is maar een onderdeel van deze stersalade. Geurige dille pesto bedekt elke hap, van de linten van courgette tot zachte aardappelschijfjes. (via Cotter Crunch) Ontdek nieuwe manieren om je oude favoriete ingrediënten te gebruiken door ons te volgen op Pinterest.