4 Shows om te streamen als je mist I Am Cait

When I Am Cait in de zomer in première gegaan, de bespatting was onmiddellijk. Van die Vanity Fair dekking tot de enorme hoeveelheid artikelen die over haar zijn geschreven, je kon Caitlyn Jenner niet ontsnappen - wat het moeilijk maakt te geloven dat het eerste seizoen al voorbij is. Gedurende de twee seizoenen van de show ontwikkelde Caitlyn zich van een nieuwe en onzekere transgendervrouw tot een trotse vrouw, droeg haar eerste zwempak, probeerde een trouwjurk en werd een steeds lerend lid van de gemeenschap. Hoewel Caitlyn haar deel van controverse voor haar conservatieve politiek en gek-hoge niveaus van rijkdom en voorrecht heeft aangewakkerd, heeft haar moment in de schijnwerpers een belangrijk cultureel keerpunt in transgender acceptatie gemarkeerd. Dus voor iedereen die het verhaal van mevr. Jenner zal missen, zijn hier vier andere shows over transgenderidentiteit en -bewustzijn die je misschien een paar dingen leren over het leven van je ware zelf.

ALS JE VAN REAL-LIFE TRANS STORIES, HORLOGE I AM JAZZ

i-am-jazz

Deze show volgt een 15-jarig meisje op haar reis door zelfidentificatie als transgendermeisje en trans-activist. Jazz Jennings gaat heel wat dezelfde strijd aan als Caitlyn Jenner, maar het is interessant om te zien hoe een 15-jarig meisje alles aanpakt bovenop normale problemen op de middelbare school. Ik ben Jazz , van TLC is net voor een tweede seizoen vernieuwd, dus nu is het jouw tijd om Discovery GO bij te houden. (Afbeelding via TLC)

ALS JE LEREN WILT OVER TRANSGENDER-STRUGGELS, HORLOGE TRANSPARANT

transparent2

Transparant won twee Golden Globes voor de ontroerende en grappige weergave van een transgendervrouw en haar familie. Het is een van die shows die ervoor zorgt dat je van een ander gezin houdt, terwijl je jezelf serieus dankbaar maakt voor het jouwe. Het is beschikbaar om te streamen vanuit Amazon. (Afbeelding via Amazon)

ALS JE DE KARDASHIANS WILT, HORLOGE DASHOLLERS

dash-dolls

Voor degenen die alles opeten wat Kardashiaans gerelateerd is: heb je Dash Dolls gevangen toen het vorig jaar in première ging? De reality tv-show volgt vier medewerkers van de boetiekwinkel Dash in LA, eigendom van de beroemde familie, en omvat lots cameo's. Het is beschikbaar om te streamen vanuit Amazon. (Afbeelding via NBC Universal)

ALS JE VAN DE UITDAGENDE MAATSCHAPPELIJKE NORMEN, HORLOGE DROP DEAD DIVA

LIF_DDD_1-sheet_GROUP_M01.indd

Op het eerste gezicht lijkt er niets vergelijkbaars te zijn tussen een reality tv-programma over een transgender beroemdheid en een andere show over een ex-model dat gereïncarneerd is als een vrouw met een plus-size grootte, maar beide shows onderzoeken hoe vrouwen in de samenleving worden bekeken en hoe het lichaam waarin iemand is geboren niet altijd degene is die overeenkomt met de hersenen. De grappige en tot nadenken stemmende show is klaar om vanuit Amazon te streamen. (Beeld via Lifetime)

Welke andere shows vreest u voor het einde? Laat het ons weten @fijngenoegenandCo!

(Uitgelichte afbeelding via E!)