8 Crowdfunding-projecten die u deze maand wilt beloven

Uitvinders nemen Indiegogo en Kickstarter aan om hun projecten te financieren Houd nooit op indruk op ons te maken, maar de acht projecten die we hier benadrukken zorgen ervoor dat je je echt goed voelt. Of het nu een T-shirtlijn is die letterlijk de wereld maakt waarin we leven, "groener", een wekker die ervoor zorgt dat je de dag begint precies zoals je wilt of zelfs alleen maar schoenen oplicht die je aan het lachen maken, zijn allemaal kleine dingen die de kracht hebben om je humeur volledig te transformeren. En zijn het niet echt de kleine dingen die het leven verbeteren?

lumos-helmet-kickstarter

1. High-Tech Fietshelm: we zijn dol op hoe populair fietsen is geworden, met meer steden die voorrang geven aan fietspaden en steeds meer verhuurbare fietsen kopen. Maar laten we echt zijn: fietsen op drukke straten kan best eng zijn. Lumos beschermt niet alleen het hoofd van een rijder, maar integreert ook LED-technologie zodat rijders het kunnen gebruiken om hun bochten aan te geven en ervoor te zorgen dat bestuurders ze in het donker zien. Fietsveiligheid FTW!

01f59172838382cf98c794a229589623_original

2. Light-Up-schoenen voor volwassenen: kinderen van vandaag zijn misschien geobsedeerd door de nieuwste telefoon, maar vroeger waren oplichtende sluipschutters allemaal razend populair. Of je nu een van de coole kinderen was die ze had of gewoon jaloers op hen was, binnenkort heb je misschien de kans om een ​​volwassen stel te bemachtigen. Blinky.Shoes zijn lichte strips die met klittenband kunnen worden aangebracht op elk paar schoenen dat je al hebt. Er zijn verschillende kleurpatronen om uit te kiezen en de batterij is oplaadbaar. Praat over een dance party op het volgende niveau.

alarm clock

3. Wekker voor niet-ochtendmensen: als u het type persoon bent dat 's morgens twee keer op snooze drukt, weet u hoe moeilijk het is om een ​​methode te vinden waarmee u regelmatig uit bed komt - tenzij u heb een hond of een kind. De NeverSnooze-wekker lost dit probleem op door je te dwingen om fysiek naar een andere kamer te gaan om het alarm af te laten gaan. In principe zet je het basisstation van de klok waar je maar wilt, zoals in de badkamer of direct naast je koffiezetapparaat. De wekker blijft in uw kamer. Wanneer het afgaat in de AM, moet je het verbinden met de basis. En de kans is groot, want het leidt je naar waar je de dag wilt beginnen, je bent minder snel weer in bed.

knityak-3

4. Mathematical Knit Scarves: de in Seattle geboren Fabienne Serriere combineerde haar liefde voor wiskunde en breien om KnitYak te lanceren, een bedrijf dat op maat gemaakte gebreide sjaals maakt met algoritmische, door de computer gegenereerde ontwerpen. Een van haar ontwerpen is bijvoorbeeld een gepixeld patroon, dat zich op een natuurlijke manier aan het breien leent, omdat breien voornamelijk bestaat uit kleine variaties. Een andere sjaal die ze ontwierp, is het algoritme dat de zwart-witachtige krakelingen laat zien die meestal worden waargenomen wanneer je tv niet op de kabel is aangesloten. Het is nog maar een voorbeeld van hoe codering op onverwachte (en gezellige) manieren kan worden gebruikt.

924bea9f1e2c51231fbefde95dc44612_original

5. Milieubesparende kleding: hoe meer slechte omstandigheden in de textielfabriek worden blootgelegd, hoe groter de behoefte aan kleding waar u zich goed bij voelt. Het in Los Angeles gevestigde kledingbedrijf IIKO is op een missie om schattige vrijetijdskleding aan te bieden en tegelijkertijd het milieu te sparen. Hun comfortabele T-shirts zijn gemaakt van gerecycled katoen en PET-plastic en 5 procent van hun winst wordt gedoneerd aan de Plastic Pollution Coalition. Het gemiddelde T-shirt kost 640 gallons water om te produceren - geen klein aantal aangezien veel staten momenteel te kampen hebben met een ernstig watertekort. IIKO gebruikt bijna geen water en omdat hun kleding gemaakt is van zonne-energie, vervuilen ze ook de lucht niet. Oh, en hebben we al gezegd hoe cool de tees eruit zien? Het is een duidelijke win-win.

music festival

6. Fotografie muziekfestival: typisch op een muziekfestival staan ​​alle ogen op het podium. De Australische fotograaf Nic Bezzina heeft de zaken omgedraaid door prachtige beelden van de menigte te maken - en niet alleen van de straatstijl. Of het nu wordt gedrukt tegen de poorten op de eerste rij of er euforisch uitzien in de aanwezigheid van een aanbeden muzikant, de foto's in zijn "Release the Crowd" -serie zijn echt adembenemend. The Kickstarter helpt bij het financieren van een boek met de foto's van de 10 muziekfestivals die hij in Europa en Australië heeft gespeeld.

photo-original

7. Mensen van kleur en geestesziekte Fotoproject: een andere fotoserie waar we van houden is de portretten van Dior Vargas van minderheden met een psychische aandoening. "Ik begon dit project om mensen van kleur uit te dagen om zich uit te spreken en zich te ontdoen van de schaamte en het geheim van het leven met een psychische aandoening", zegt ze in haar Kickstarter-post. Onderwijs vergroot het begrip en wist stigma's en misvattingen. We zijn hier 100% mee aan boord.

headphones

8. 'S Werelds eerste audioverslag op maat: net zoals de visie van iedereen anders is, is horen uniek voor elke persoon - en niet alleen in termen van volume. De Aumeo is een stuk audioapparatuur dat u op uw hoofdtelefoon kunt aansluiten en het detecteert uw gehoorbehoeften en past de geluidsniveaus voor elke persoon aan. Het resultaat is een aangepaste luisterervaring. Klinkt best wel lief, toch?

Welk crowdfundingproject vind je helemaal geniaal? Geluid uit in de opmerkingen.