9 Verrassende gezondheidsvoordelen van Matcha Tea

Een fijngemalen groene theepoeder met alle voordelen van koffie zonder de bijbehorende kriebels, matcha (ook wel "maccha" genoemd) is al bijna duizend jaar een gezond hoofdproduct in Japan. Het is zelfs zo speciaal in de boeddhistische cultuur dat oude monniken het als een gezondheidselixir vereerden. Of je nu een kokosnoot matcha latte opsnuift of je matcha gebruikt in een smoothie (of, laten we zeggen, cupcakes?), Er zijn eindeloze manieren om te genieten van matcha (en al zijn gekke gezondheidsvoordelen). Hier is slechts

wat van wat matcha-thee voor u en uw lichaam kan doen. 1. Het ontdoet het lichaam.

Dat gekke, Instagrambare groen komt van het hoge chlorofylgehalte van matcha. Vanwege het unieke groeiproces heeft Matcha veel meer chlorofyl dan andere groene thee, waardoor het een uitstekende natuurlijke detoxer is. Door het vermogen van het bloed om zuurstof en belangrijke voedingsstoffen af ​​te geven aan de cellen van uw lichaam, kan het chlorofyl in matcha helpen het lichaam op cellulair niveau te reinigen, wat gunstig kan zijn voor uw gewicht, huid en algehele energieniveau. 2. Het zou kanker kunnen voorkomen. Vanwege zijn hoge gehalte aan antioxidanten, wordt groene thee - en vooral matcha - geacht kankerverwekkende eigenschappen te hebben. Matcha bevat een antioxidant genaamd EGCg, die cellen kan beschermen tegen DNA-schade, de effecten van vrije radicalen neutraliseert en zelfs voorkomt dat tumoren groeien.

3. Het is goed voor je hart. Groene thee wordt vaak geprezen om zijn vermogen om hartziekten te voorkomen. In één onderzoek hadden deelnemers die dagelijks vijf of meer kopjes groene thee dronken, significant minder risico op overlijden aan hart- en vaatziekten. De antioxidanten in matcha kunnen ook helpen om het cholesterolgehalte laag te houden, wat het hart ten goede komt.

4. Het kan helpen bij het voorkomen van diabetes type 2. Onderzoek naar groene thee is aangetoond om type 2 diabetes te voorkomen. De antioxidanten in matcha kunnen een diepgaand effect hebben op het vermogen van het lichaam om de insulinegevoeligheid te verbeteren en de glucose te reguleren, wat resulteert in gezondere bloedsuikerspiegels.

5. Het verhoogt je immuunsysteem. Naast het voorkomen van belangrijke ziekten, kunnen alle antioxidanten en vitamines in matcha - vooral EGCg en vitamine C - ook wonderen verrichten voor je immuunsysteem, en je lichaam beschermen tegen antigenen die je kunnen maken ziek.

6. Het bevordert zowel alertheid als ontspanning.

Hoewel een kopje matcha ongeveer de helft van de hoeveelheid cafeïne bevat als koffie, komt het met geen van de kriebels waar koffie bekend om staat. Matcha bevat zelfs L-Theanine, een aminozuur waarvan bekend is dat het kalm werkt en de spanning vermindert. 7. Het verbetert de spijsvertering.

Verschillende studies hebben aangetoond dat matcha-consumptie de gastro-intestinale gezondheid kan verbeteren. Omdat het helpt bij het reguleren van afvaluitscheiding, lost matcha het lichaam van gifstoffen en andere schadelijke chemicaliën op natuurlijke wijze op en bevat het ook een hoog gehalte aan gemakkelijk te absorberen voedingsvezels, wat geweldig is voor de spijsvertering. 8. Het kan helpen bij het afvallen.

Vanwege de antioxidanten in matcha, hebben deskundigen redenen om te geloven dat het kan helpen bij het afvallen. Volgens een studie kunnen catechinen (zoals EGCg, die wordt aangetroffen in matcha-thee) aanzienlijk afnemen en het lichaamsgewicht behouden. Andere studies tonen aan dat matcha drinken het lichaam kan helpen het vet te oxideren en het metabolisme te stimuleren. 9. Het ondersteunt de hersenen. Naast het voordeel op korte termijn van alertheid dat afkomstig is van cafeïne, kan het consumeren van matcha de focus en concentratie van de hersenen daadwerkelijk helpen. Het overvloedige L-theanine in matcha kan alfahersengolven stimuleren, die de hersenfunctie verbeteren.

Wat is je favoriete manier om van je matcha te genieten? Laat ons weten hoe je het leuk vindt @fijngenoegenandCo! (Foto via Getty)