Vier Cinco de Mayo op een gezonde manier met deze One-Pot zoete aardappel en zwarte bonen Chili

Vandaag is Cinco de Mayo! Ik ben nog maar één keer in Mexico geweest, maar als er een excuus is om Tequila-cocktails te drinken, cheesy nacho's te eten en een fiesta te houden, ben ik er helemaal bij. Als je je Cinco de Mayo gezond wilt houden jaar, deze zoete aardappel en zwarte bonen chili is ideaal - het staat vol met verse groenten en bonen, maar is nog steeds mooi en pittig (en zal je een beetje beter voelen over al die margaritas ...). Bovendien kan alles in slechts één pan worden bereid! Voeg een klodder zure room, wat gesneden avocado en veel koriander toe voor een smakelijk Mexicaans diner dat uw Cinco de Mayo-vieringen waardig is.

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui, in blokjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 middelgrote zoete aardappel, geschild en in stukken van 1 centimeter gesneden
  • 4 middelgrote champignons, in blokjes gesneden
  • 4 middelgrote tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 paprika, in blokjes gesneden (ik gebruikte geel)
  • 1/2 kopje mais
  • 1 theelepel gerookte paprika
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 1/2 kopjes zwarte bonen in blik, uitgelekt maar niet afgespoeld
  • zout
  • zwarte peper
  • uw keuze van toppings, te serveren: zure room, geraspte kaas, avocado, koriander, guacamole, tortillachips, enz.

Instructies:

1. Verhit de olie in een grote pan en voeg de in blokjes gesneden ui, knoflook en zoete aardappel toe. Bak op een matig vuur gedurende een paar minuten, tot de ui zacht is.

2. Voeg de champignons, tomaten, paprika en maïs toe, samen met de specerijen en de tomatenpuree. Meng goed en blijf nog eens 5-10 minuten koken, tot de groenten allemaal redelijk zacht zijn.

3. Voeg de uitgelekte zwarte bonen toe en breng op smaak. Meng goed, bedek de pan en laat sudderen gedurende minimaal 15-20 minuten, tot de chili naar wens is bereid.

4. Serveer met je keuze aan toppings - ik ging voor zure room, gesneden avocado en verse koriander.

Verwarm de olie in een grote pan en voeg de in blokjes gesneden ui, knoflook en zoete aardappel toe. Kook op een matig vuur gedurende enkele minuten, tot de ui zacht is.

Voeg de in blokjes gesneden champignons, tomaten, peper en maïs toe, samen met de specerijen en de tomatenpuree. Meng goed en blijf nog 5-10 minuten koken, totdat de groenten allemaal redelijk zacht zijn.

Voeg de uitgelekte zwarte bonen toe en breng op smaak. Meng goed, bedek de pan en laat sudderen gedurende minimaal 15-20 minuten, totdat de chili naar wens is bereid.

De chili moet dik en rijk zijn - als de zoete aardappel kookt, breekt hij en wordt hij dikker de saus. Voeg gerust een scheutje water toe als je chili er te dik uitziet.

Het komt niet vaak voor dat een maaltijd supergezond is, vol van smaak,

en kan heel gemakkelijk in slechts één pot worden gemaakt. Deze chilipepers met zoete aardappel en zwarte bonen zijn echt de ideale maaltijd. Zult u dit jaar Cinco de Mayo vieren? Deel je plannen op Twitter @fijngenoegenandCo en volg ons op Pinterest voor meer receptinspiratie!