Alles wat u moet weten over darmgezondheid

Hebt u het gevoel dat u alles goed doet en dat u voel je je nog steeds slecht? Je kookt gezonde recepten, traint en zorgt voor jezelf - maar je voelt je nog steeds niet geweldig? Volgens Dr. Prudence Hall van The Hall Centre kan een slechte darmgezondheid de schuld zijn. We hebben met haar gepraat en geconstateerd dat er enkele duidelijke tekenen zijn van een onbalans in de darm, evenals enkele eenvoudige manieren om je gezondheid te verbeteren, vanaf vandaag.

Waarom darmproblemen van belang zijn

Darmonbalans kan verder gaan dan een simpele buikpijn en het hele lichaam op verschillende manieren negatief beïnvloeden. Symptomen kunnen zijn: gas, brandend maagzuur, een opgeblazen gevoel en IBS. Gelukkig kan het opnieuw in balans brengen van het darmkanaal worden bereikt door een reeks stappen te volgen om ontstekingen te verminderen, de veerkracht te vergroten en het reactieniveau van het lichaam te verlagen - of hoe uw systeem reageert om uw hele interne omgeving te beïnvloeden.

"Wanneer u werkt om opnieuw in evenwicht te brengen, we beginnen met het verwijderen van irriterende stoffen. Vervolgens vervangen we belangrijke factoren die optimale spijsvertering ondersteunen [en] dit helpt de voering te herstellen, "legt Dr. Hall uit. "Dit is zo belangrijk omdat het voorkomt dat ongewenste voedseldeeltjes door de beschermende barrière van uw lichaam lekken, wat problemen en pijn kan veroorzaken als het gebeurt."

4 tekens om op te letten

1. Schildklierdisfunctie: Vermoeidheid, back-up, haaruitval en het onvermogen om lichaamstemperatuur te reguleren zijn allemaal tekenen van schildklierdisfunctie. "Vraag uw arts om uw hormonen te evalueren om erachter te komen hoe u het beste kunt omgaan met het behandelen van uw specifieke onevenwichtigheden," zegt Dr Hall.

2. Hardnekkige gewichtstoename: De gezondheid van de darm beïnvloedt hoe metabolisme werkt, en als u problemen heeft met afvallen, kan een onbalans in de darm de oorzaak zijn. Een eenvoudige darmtest zal ongewenste bacteriële organismen aan het licht brengen waardoor extra kilo's blijven hangen.

3. Voedingsgevoeligheden: "Een van de eerste symptomen van een aangetaste darm zijn voedselovergevoeligheden," zegt Dr. Hall. "Als u last krijgt van een bloat, of zich goor of misselijk voelt, denk er dan over om getest te worden op voedselgevoeligheden." Leren wat u wel en niet moet eten, is een geweldige eerste stap om uw gevoel weer in evenwicht te brengen.

4. Huidaandoeningen: Geloof het of niet, wat er in je buik omgaat, wordt weerspiegeld op je huid. "Eczeem, acne, rosacea en psoriasis worden allemaal verondersteld te worden gemedieerd door de darm," zegt Dr Hall. Deze aandoeningen kunnen worden verholpen door relatief eenvoudige veranderingen in de voeding. Hall beveelt aan om voor starters zuivel, gluten en suiker te graven.

hoe te beginnen met RE-Balans vandaag

1. Vul je bord met groenten (en wat fruit). "Voeding heeft de meest krachtige invloed op het darmmicrobioom", zegt Hall. Zij adviseert om een ​​verscheidenheid aan gefermenteerd voedsel zoals zuurkool en kefir te eten. Om een ​​stap verder te gaan, stelt Dr. Hall voor om prebiotica en probiotica te nemen (hetzij in voedsel of in supplementvorm). "Deze zullen gunstige microbiële soorten in je darm bevorderen, wat geweldig is."

2. Beheer uw stressniveaus. Leer coping-methoden voor angst en hoe u kunt ontspannen na een zware dag kan een lange weg gaan als het gaat om de gezondheid van de darm. Als u niet zeker weet waar u moet beginnen, moet u eerst vaststellen welke tips u niet in balans houdt en vervolgens beginnen met het aanbrengen van wijzigingen. Dit zou zich kunnen vertalen in het aanpassen van je ochtendroutine, je concentreren op zelfzorg, meer oefenen of je slaapschema aanpassen. 3. Sloot de drugs

. "Vermijd zoveel mogelijk ibuprofen, steroïden, zuurverlagende medicijnen en antibiotica," adviseert Dr. Hall. Bovendien: "Antibiotica worden vaak voorgeschreven voor virale of kleine bacteriële infecties, maar de waarheid is dat deze net zo goed kunnen worden opgeruimd met natuurlijke therapieën!" Conclusie: Onderschat nooit de helende krachten van uw lichaam, die het meest effectief zijn als u voldoende slaap, lichaamsbeweging en gezonde voeding. Heb je last van een darmonbalans? Wat was het voor jou en wat heb je gedaan om het te repareren? Tweet ons de deets

@fijngenoegenandCo ! (

Foto's via Getty )