Google's nieuwe #GirlBoss-emoji komen officieel op onze weg

In mei merkte Google een probleem op met emoji. De enige opties voor vrouwen waren prinses, danser, moeder of bruid. Dus besloot de techreus het heft in eigen handen te nemen. Google benaderde het Unicode Consortium (heersers van alle dingen emoji) met een voorstel voor 13 nieuwe BAMF professionele dames die aan het emoji-toetsenbord moeten worden toegevoegd. Die droom komt op het punt werkelijkheid te worden. Gisteren maakte Google het officieel en kondigde aan dat de Unicode 11 van de nieuwe professionele dames had goedgekeurd.

lady-emoji

Nu kunt u emoji van vrouwelijke landbouwers, lassers, monteurs, gezondheidswerkers, wetenschappers, vrouwelijke ondernemers, chef-koks sturen , studenten en meer. Maar bovenop de geheel nieuwe dames voegt Unicode het tegenovergestelde geslachtsequivalent toe aan 33 bestaande emoji. Er zullen mannelijke dansers en vrouwelijke politieagenten zijn. Champagne fles! Vinkje!

Hoewel we alle vorderingen op het gebied van genderinclusie vieren, lijkt niemand te weten wanneer precies we deze nieuwe emoji kunnen verwachten - slechts een korte tijd. Maar we beginnen ons nu voor te bereiden, want binnenkort zullen onze teksten worden bezaaid met de gewichthefinrichting voor dames. En de dame surfer. En misschien zelfs een slechte rockster.

Welke emoji ben jij het meest enthousiast om te gebruiken? Laat ons weten @fijngenoegenandCo!

(h / t Mashable; foto's via Unicode)