Hier is wat u moet weten over de nieuwe mobiele service van Google

Nou, het is gebeurd. Google heeft een mobiele service gelanceerd en dit wordt Project Fi genoemd. Hiermee kun je naadloos van wifi naar T-Mobile of Sprint's zendmasten springen, zodat je altijd op de beste locaties bent voor de beste connectiviteit en service. Maar dat is niet alles wat het doet. Lees verder om de volledige primeur te krijgen.

fi1

1. Naadloos surfen op services : of u nu bent verbonden met de WiFi van een coffeeshop of dat u zich in een 3G / 4G-omgeving bevindt, zoals we hebben vermeld, Project Fi verbindt je met het signaal dat sterker is zonder een tel te missen. Ze doen dit door de services van T-Mobile en Sprint te gebruiken en we hopen dat ze in de toekomst meer zullen toevoegen. En natuurlijk kunt u ook bellen en sms'en via WiFi.

2. Verbinden met meerdere apparaten : met Project Fi leeft uw telefoonnummer in de cloud. Dat betekent dat het niet alleen meer voor uw telefoon is. U kunt bellen vanaf uw telefoonnummer met uw laptop, tablet of telefoon.

fi3

3. Betalen per GB : om te beginnen kost het abonnement $ 20 per maand. U kunt 1 GB tegelijkertijd voor $ 10 / GB toevoegen (WiFi-gegevens zijn gratis). Dat omvat onbeperkt praten en sms'en, gratis internationale teksten en goedkope internationale gesprekken. Je kunt op elk moment van je plan springen of van je plannen; er zijn geen jaarcontracten. Ze betalen je zelfs terug in credits als je voor de maand onder je datagebruik gaat. Als je doorgaat, is er geen extra vergoeding. Ze brengen je gewoon in rekening voor de overtollige gegevens die je hebt gebruikt.

fi2

4. Werkt alleen op Nexus 6 : voorlopig is Project Fi precies dat - een project. U kunt zich dus voorlopig alleen aanmelden met de Nexus 6. De Nexus 6 is Google's topmodel-smartphone voor Project Fi en de nieuwe Nexus 6-simkaart werkt al met de service-hopping-mogelijkheid. Als u al een Nexus 6 heeft, moet u Google nog steeds laten weten dat u Project Fi wilt gebruiken en zullen zij u een nieuwe simkaart sturen die meer netwerktypen ondersteunt voor servicehoppen.

5. Geen gezinsplannen, maar : tijdens deze experimentele fase krijgt u geen massakortingen voor deelname aan Project Fi, wat betekent dat het financieel niet zinvol is om over te stappen, tenzij u alleen op de rekening rijdt . We hopen dat dit snel verandert.

Als u deel wilt uitmaken van dit nieuwe type mobiele service, kunt u een uitnodiging voor het Early Access-programma aanvragen. Nadat Google heeft geverifieerd dat ze service verlenen in uw regio, ontvangt u de komende weken een uitnodiging wanneer ze deze gaan uitrollen.

Heeft u gehinkeld op de Google-kar? Laat ons weten wat je van Project Fi vindt in de reacties!