Aardappelkorst is het geheime wapen voor een smakelijke GF Quiche Lorraine

U hebt gezien ( en waarschijnlijk geliefd) quiche Lorraine, maar niet zo. Stel je haar zijdezachte eiervulling, zoute spiesjes en smakelijke Gruyère voor met één belangrijke draai: het wordt niet gewiegd door een korstdeeg, maar door geraspte aardappelen. Het resultaat is een trendy, smakelijke versie van een klassiek Frans gerecht, dat de gasten bij uw volgende brunch aangenaam zal verrassen.

Het klinkt misschien onwaarschijnlijk dat hash-bruine aardappelen een stevige korst kunnen vormen, maar wanneer ze gebonden zijn door slechts een hint van Dijon mosterd en gebakken tot ze goudbruin zijn, ze vormen een trouwe buitenkant. Nootmuskaat en verse tijm voegen nuance toe aan de smaak, terwijl een royale portie kaas een heerlijke melty-textuur geeft. Elke zetmeelrijke aardappelstreng is zo knapperig, je zult nooit vergeten dat er een korstje van gebak is. Dit is geweldig nieuws voor mensen die glutenvrij zijn - zorg er wel voor dat je een gecertificeerde GF Dijon voor dit recept vindt.

POTATO-CRUST QUICHE LORRAINE

(4 personen)

Ingrediënten:

  • 4 eetlepels gesmolten boter, gedeeld door de helft
  • 1 zakje hash bruine aardappelen, ontdooid (1 pond 4 gram werkt perfect.)
  • zout en peper, naar smaak
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1 ophoping eetlepel Dijon mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 plakjes spek, in stukken van 1/4 inch gesneden
  • 1 grote ui, in blokjes
  • 1 eetlepel fijngehakte verse tijm
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 6 eieren
  • 1/2 kop half en half
  • 1 1/2 kopjes geraspte Gruyère

Instructies:

  1. Oven voorverwarmen op 400 graden Fahrenheit.
  2. Borstel een gietijzeren koekepan of taartvorm met 2 eetlepels gesmolten boter. Meng in een grote kom aardappelen, zout, peper, nootmuskaat en mosterd. Druk het mengsel in de pan, zorg ervoor dat de bodem geen openingen heeft en de hoogte helemaal vlak is. Giet de resterende boter gelijkmatig over de bovenkant. Bak tot ze goudbruin zijn, ongeveer 30 minuten. Laat minimaal 5 minuten afkoelen.
  3. Verhit ondertussen olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en kook het bacon kort, ongeveer 3 minuten. Voeg ui, tijm, knoflook, zout en peper toe. Verlaag het vuur tot medium en bak tot het zacht is, roer regelmatig, ongeveer 13 minuten.
  4. Klop in een andere grote kom de eieren en de helft en de helft glad. Voeg het spekmengsel toe aan een grote kom en roer snel om te combineren.
  5. Giet de vulling in de afgekoelde korst. Bak gedurende 15 minuten. Strooi de kaas gelijkmatig over de bovenkant. Blijven bakken tot bruin en bubbelen, ongeveer 15 minuten langer. Serveer warm.

(Recept aangepast van Rachael Ray en foto's via Sara Cagle, fijngenoegen + Co)