De 10 raarste hotels ter wereld

1. Kakslauttanen Arctic Resort: Als je het noorderlicht op je bucketlist ziet, zijn deze iglo's in dit resort in Finland een must-stay. Met de meerderheid van de structuur gemaakt van glas, bieden ze een ongeëvenaard beeld van de wervelende nachtelijke hemel. (Foto via Kakslauttanen Arctic Resort)

Kakslauttanen arctic resort

2. Magic Mountain Lodge: In het hart van het Chileense Patagonische regenwoud in het natuurreservaat Huilo Huilo, zijn deze accommodaties zo ver van de industrie als je kunt krijgen. Het reservaat is een ongelooflijke utopie van architectuur, geïnspireerd door de omgeving, met veel stromende rivieren en zwervende ganzen. (Foto via Huilo Huilo)

Magic Mountain Hotel

3. Amsterdam Zaandam: voor een hotel dat eruitziet alsof het rechtstreeks uit de fabriek van Willy Wonka komt, kijk eens naar de Zaandam in Nederland. Het is een mengelmoes van traditionele huizen, gestapeld samen met een esthetiek die lijkt op de bouwstenen van een kind. (Foto via Inntel Hotels)

Amsterdam Zaandam

4. The Hobbit Motel: elke echte

hobbit hotel

Lord of the Rings fan moet springen bij de gelegenheid om in Hobbit-achtige behuizing te blijven, vooral in Nieuw-Zeeland, waar de films werden gefilmd. Deze motelkamers, samen met de andere eigenzinnige constructies in de buurt (een vliegtuig, een trein en een schip!), Zijn letterlijk het spul van fictie. (Foto via Woodlyn Park) 5. Crazy House: Hoewel deze pas in 2020 klaar zal zijn, markeren we onze kalenders. Dit Vietnamese guesthouse (voorheen bekend als Hang Nga Villa) is deels natuur, deels surrealistische architectuur - en helemaal geweldig. (Foto via Crazy House)

Crazy House

6. Palacio de Sal: Ze vragen je eigenlijk om de muren niet te likken ... omdat ze volledig van zout zijn gemaakt. Muren, plafonds, tafels - alles. Het is logisch voor een hotel gelegen in de zoutvlaktes van Uyuni, Bolivia, maar het waait nog steeds ons hoofd. (Foto via Palacio de Sal)

Palacio de Sal

7. Panda Inn: This. Kan het niet. Worden. Real. Blijkbaar gaat alles in China, inclusief een hotel met een volledig toegewijd panda-thema. Het zou leuk zijn als het personeel zich niet ook als panda's kleedde - nogal eng. (Foto via AFP / Getty)

panda

8. Tree Hotel: Met kamernamen als de Mirrorcube, de UFO en de Bird's Nest, is het niet echt verrassend dat dit hotel in Zweden de weg heeft gevonden voor onze rare lijst. Elke bizarre kamer is gebouwd in de bomen en is toegankelijk via ladders van minstens 13 meter hoog tot

Tree hotel

echt om van de grond te komen. (Foto via Tree Hotel) 9. Hotel Jested: Dit actieve hotel en nationaal cultureel monument, daterend uit de jaren 60, ligt bovenop een prestigieuze berg in de Tsjechische Republiek. Alle architectonische betekenis terzijde, we kunnen niet beslissen of het meer lijkt op een futuristische Hershey's kus of een afgedankt ruimteschip. Hoe dan ook, je voelt je alsof je in een James Bond-film bent terwijl je hier verblijft. (Foto via Jested)

Hotel Jested

10. Free Spirit Spheres: deze gigantische, oog-ogende kamers maken duidelijk deel uit van de wereldwijd populaire beweging naar ontsnappingen in de natuur, maar deze gekke opknoping globes vielen vooral op bij onze aandacht. Een in Vancouver gevestigde architect creëert ze allemaal met de hand en ze worden zelf opgeschort voor een maximale kijk op de natuur - een paradijs voor vrije geesten. (Foto via Free Spirit Spheres)

All-About-Melody854x854

Waar is het vreemdste hotel dat je hebt bezocht? Vertel ons @fijngenoegenandCo.