Dit zijn de feestdagen waarvan mensen denken dat ze het meest redelijk zijn om iemand te dumpen

We associëren de winter en de vakantie vaak met manchet seizoen: de tijd van het jaar waarin iedereen iemand wil vinden om tegenaan te kruipen. Het is lastig om je beste single te zijn in deze tijd van het jaar, maar veel mensen in relaties zouden zeggen dat het moeilijk is om ook vast te zitten. Omdat de feestdagen algemeen worden beschouwd als een engagementseizoen, kunnen ze een stressvolle tijd voor koppels zijn vanwege de druk die dit uitoefent op hun relatie. Bovendien worden de relaties van koppels tijdens de vakantie getoond en veel partners merken vaker dat ze vaker met hun familie omgaan dan normaal. Om deze redenen brengt een relatie in deze tijd van het jaar zijn eigen unieke reeks uitdagingen met zich mee - en de cijfers bewijzen het.

Sitting in a park, a woman sadly faces away from a man

In 2010 analyseerden gegevensjournalisten David McCandless en Lee Byron duizenden Facebook-relatiestatussen en berichten en vonden ze dat breuken na Halloween begonnen te stijgen en dramatisch opliepen twee weken voor Kerstmis. In een artikel in ABC News theoretiseerde Byron dat deze tijd van het jaar een hoge mate van uiteenvallen heeft vanwege "einde van het jaar reflecties of de gedachten van iedereen die naar huis gaat voor de vakantie."

Een recente AskMen-peiling lijkt te steun het vorige onderzoek. De peiling vroeg 668 lezers welke vakantie het meest redelijk was om een ​​significante andere te dumpen en toonde aan dat dit het seizoen is voor koppels om het te halen of te breken. TBH, niemand mag het uitdelen met iemand tijdens een vakantie, maar liefde (of gebrek daaraan) is een mysterieus iets. Als je Thanksgiving als koppel hebt gehaald, gefeliciteerd - maar houd deze datums in de gaten.

1. Thanksgiving: bijna de helft van de respondenten zei dat Thanksgiving de meest acceptabele vakantie was om met iemand uit elkaar te gaan. Blijkbaar is dit fenomeen bekend onder de naam Turkije Dumping of Turkey Dropping: een cyclische breukcyclus die de meeste eerstejaarsstudenten overkomt als ze hun eerste lustopwekkend moment afsluiten met hun geliefde (hoewel het niet beperkt is tot slechts studenten). Thanksgiving wordt meestal beschouwd als het begin van een vakantieperiode, dus als je niet zeker bent van een relatie, is het verstandig om het in de kiem te smoren voordat je maanden samen bent met mogelijk ongemakkelijke familie-evenementen. 2. Oudejaarsavond:

Eenendertig procent van de mannen zei dat oudejaarsavond de meest aanvaardbare optie is om dingen met een boo te beëindigen, waardoor nieuwe betekenis wordt gegeven aan Nieuwjaar, nieuwe (enkele) jij. De jury kijkt nog steeds of het goed is om iemand voor of na middernacht teleur te stellen. 3. Valentijnsdag:

Yikes. Van de ondervraagden beoordeelde 16 procent van de jongens deze romantische dag als de meest breakup-goedgekeurde vakantie. Valentijnsdag heeft zijn aandeel in pro's (chocolaatjes en rozen) en nadelen ( erg duur chocolaatjes en rozen), maar het uitbreken op een dag die liefde zou moeten vieren is gewoon gemeen. 4. Hun verjaardag:

Gelukkig zou slechts vijf procent van de respondenten overwegen om met hun belangrijke ander op te breken op hun verjaardag. Over de ergste verjaardag ooit gesproken. Heb een hart, jongens! <5>. Kerstmis: Minder dan een procent van de mannen zei dat een kerst breakup levensvatbaar zou zijn. Hoewel vakantiescheidingen een trend lijken te zijn, lijkt niemand hun boo te dumpen op het hoogtepunt van het vakantieseizoen. Zou je ooit uitbreken met iemand op vakantie? Laat het ons weten @fijngenoegenandCo!

(Foto via Getty)