WAT ?! NYC Marathoners krijgen de coolste Techy-prijs ooit

Gelukkig voor NYC Marathonlopers, dat is precies wat ze krijgen. Nou ja, sommigen van hen toch. Marathonsponsor Asics 3D-geprinte 550 replica's met mini-beelden van echte hardlopers die deelnamen aan de NYC-marathon van dit jaar als een manier om hun inspanningen te herdenken. 550 komt op slechts 1,1 procent van de 50.000 hardlopers van de marathon, maar toch, het is beter dan niets.

Dus wie zijn de gelukkige hardlopers om deze lieve standbeelden te krijgen? Asics, het merk achter dit initiatief, heeft 500 beelden gereserveerd voor de eerste mensen om te reageren op een e-mail die naar alle geregistreerde hardlopers is gestuurd, met het verzoek om een ​​persoonlijke foto in te dienen bij minimarathoner.com. Het is niet verrassend dat alle 500 trofeeën dezelfde dag werden geclaimd als de e-mail.

De andere 50 beelden gingen naar de winnaars van een ander soort marathon - een mini-marathon van 'Tweet-athon'. In essentie waren de lopers met de meeste tweets inclusief hun handvat en de hashtag #minimarathoner hebben de rest gehackt. Als je je afvroeg waarom er dit jaar minder bewegwijzering was in vergelijking met anderen, dan hadden supporters misschien het grootste deel van hun rally op Twitter gedaan. <1,199> 1,1 procent lijkt misschien een beetje zuinig voor zo'n gigantische gebeurtenis, maar deze kleine jongens zijn niet bijzonder eenvoudig te maken. Elk 4-inch standbeeld kost ongeveer twee dagen om te printen. Er werd een groot aantal printers gebruikt om alle beelden op tijd klaar te krijgen voor de grote dag - en voordat een afdruk begint, moeten alle 2D-afbeeldingen die door de hardlopers zijn ingediend, ook worden geconverteerd naar driedimensionale afdrukbare renderings door een team van 3D-kunstenaars. .

Hoewel de service dit jaar maar voor een klein deel van de deelnemers aan de race beschikbaar is, zien we dit soort goederen steeds vaker voorkomen naarmate we de kunst van het 3D-printen onder de knie krijgen. Die generieke medailles zullen er een beetje triest uitzien naast een volledig ingekleurde, miniatuurversie van je episch over de finishlijn.

Wat is het coolste dat je de laatste tijd 3D hebt gezien? Deel je vindt met ons in de reacties!

(

h / t Digiday

)