Waarom mededogen tegenover anderen moet beginnen met zelfzorg

Het tonen van compassie is een belangrijk onderdeel van zelfstudie zorg; in feite, een recent onderzoek van Dignity Health, een van de grootste ziekenhuissystemen in Amerika, zegt dat het ontbreken van zelfvriendelijkheid net zo schadelijk kan zijn voor je gezondheid als slecht eten of niet genoeg bewegen. Hoewel meer dan tweederde van de respondenten zegt de resolutie te hebben gemaakt om meer uit te oefenen in 2018, blijkt uit gegevens dat minder dan de helft heeft besloten vriendelijker voor zichzelf te zijn. Het laat ook zien dat dit gebrek aan liefde verder gaat dan alleen onszelf.

How Loving Yourself Can Impact Your Relationships With Others

Volgens de Dignity Health-enquête, die 1.001 Amerikaanse volwassenen (halve mannen en half vrouwen, 18-75 jaar oud) meetelde, concludeerde het dat we niet altijd vriendelijk zijn voor de mensen van wie we houden. Ondanks 72 procent van de mensen die het erover eens zijn dat het gemakkelijker is om vriendelijker te zijn voor anderen dan zichzelf, heeft maar liefst 83 procent van de respondenten gezegd dat ze wensten dat ze vriendelijker zouden zijn geweest tegen hun S.O. in de afgelopen maand; zelfs meer, 72 procent zegt dat ze vriendelijker hadden kunnen zijn tegen een vriend.

Waarom is dit? Dr. Pamela Davis, die gezinsgeneeskunde beoefent, legt uit dat gevoelens van twijfel, teleurstelling en dagelijkse stress de liefde en zorg in de weg kunnen staan. Daarom herinnert ze ons er met goede reden aan dat het belangrijk is om vriendelijkheid van buiten te verspreiden. "Zelfzorg, respect en mededogen zijn alle noodzakelijke eigenschappen van eigenliefde", legt ze uit. "Als een persoon zelfcompassie uitoefent, zullen ze meer geneigd zijn mededogen te hebben met anderen." Dr. Davis suggereert ook dat het vermogen om zelfzorg te beoefenen niet altijd aangeboren is - vooral als je er geen gewoonte van hebt. "Mensen worden niet altijd onderwezen of aangemoedigd om zelfvriendelijkheid te betrachten; de algehele druk van sociale media, school, werk en de maatschappij kan ons er ook van weerhouden een moment te nemen om te stoppen en zichzelf te reflecteren, "merkt ze op. "We leren onze successen tegenover anderen te meten in plaats van onze eigen persoonlijke positieve vooruitgang te overwegen en daaruit te groeien. We kunnen veel van kinderen leren over hoe we anderen moeten behandelen met dezelfde compassie en aandacht die we voor onszelf zouden willen hebben - zelfcompassie stimuleert een rimpelingseffect van vriendelijkheid, en zonder dat kunnen we nooit volledig mededogend zijn tegenover anderen. "

How Loving Yourself Can Impact Your Relationships With Others

De zilveren voering voor alles? Bijna iedereen die de vraag beantwoordde, merkte op dat ze vriendelijkheid als besmettelijk beschouwen, en hen inspireren om iets goeds voor zichzelf of anderen te doen wanneer ze zien dat andere mensen hetzelfde doen. Dus overweeg dat onze cue om mama te bellen of onze BFF een knuffel te geven.

Hoe laat je jezelf zien en de mensen waar je van houdt compassie? Vertel ons op Twitter @fijngenoegenandCo.

(Foto's via Getty)