U hebt al uw wekelijkse maaltijden verkeerd gepland - Zo doet u het goed

U bent een een drukke bij en een gezonde bij. Maar het valt niet te ontkennen dat tussen werk, gezin, vrienden en fitness sommige dingen verloren gaan in de mix, en eten is er meestal één van. Maak je geen zorgen - we snappen het helemaal. Maar het is tijd om dat te veranderen met tijdbesparende en voedzame make-ahead maaltijden. We wendden ons tot een professional met de naam Danielle Walker, bestseller kookboekauteur en blogger bij Against All Grain, voor advies over het bereiden van onze eigen make-ahead maaltijden. Bekijk haar tips voor timemanagement hieronder en mis haar overheerlijke Paleo-recepten voor Slow Cooker niet! Marokkaanse amandelkersenkoekjes met kip en chocolademelk!

Danielle Walker

1. Besteed uw tijd verstandig

Het grootste probleem met maaltijdbereiding is het vinden van de TIJD. Danielle raadt aan te werken volgens uw vaste schema, bijvoorbeeld wanneer uw baby slaapt of voordat u uw Sunday Funday start. Als het diner eenmaal rond is, kun je het gewoon opnieuw opwarmen en serveren. De tweede sleutel is om een ​​maaltijdplan te maken. Zoek uit wat je aan het begin van de week wilt koken, maak een zeer gedetailleerde boodschappenlijst en houd je eraan. En natuurlijk, onthoud de gouden regel van winkelen: ga nooit hongerig naar de supermarkt!

Zipzicles in the freezer

2. De vriezer is je vriend

Blijkt dat de vriezer voor meer is dan alleen ijsblokjes, wodka en in de winkel gekochte pizza's ... wie wist dat? ;) Danielle raadt aan om ruimte in die vriezer te maken, zodat je het leven van veel van je boodschappen kunt verlengen. Overrijpe bananen? Bevries hem om te gebruiken in je volgende smoothie. Druiven gaan squishy? Diepgevroren druiven zijn een nog betere traktatie in de zomerhitte. Je kunt zelfs groenten blancheren en invriezen voor later gebruik. De vriezer is ook de plek waar u uw make-ahead maaltijden wilt opslaan totdat ze klaar zijn om te koken of op te warmen.

Block-RecipeSite

3. Zet je apparaten aan het werk

Als je nog geen slowcooker of keukenmachine in je keukenarsenaal hebt, probeer het dan - Danielle zegt dat ze essentieel zijn om tijd te besparen. Slow cookers doen al het harde werk terwijl je het huis uit bent, terwijl de voedselverwerkers je sparen van het hakken van elke groente. Danielle zegt dat als ze de tijd heeft, ze al haar groente aan het begin van de week gaat hakken. "Maar als ik echt lang op tijd blijf, gooi ik ze in grote stukken in de keukenmachine en pulseer een paar keer totdat ze de gewenste grootte hebben."

RoxyCooking

4. Laat niets verspillen

Efficiënt werken in de keuken moet ook betekenen dat niets verloren gaat. Naast het gooien van vers of bereid voedsel in de vriezer, adviseert Danielle om echt nagedacht te worden in uw maaltijdplan door recepten te kiezen die dezelfde ingrediënten gebruiken, zodat er minder algehele verspilling zal zijn. De twee onderstaande recepten zijn goede voorbeelden, omdat ze beide amandelboter gebruiken. "Je kunt je recepten verdubbelen en de extra batch enkele weken later voor een maaltijd in de vriezer bewaren. Dan gebruik je slechts de helft van de gerechten om voor te bereiden, maar heb je het dubbele van het eten! "Klinkt als een win-win voor ons.

Chia Almond Pudding Parfait

5. Maak uw containers Multi-Task

Heeft die foto u laten kwijlen? Wij ook. Dat is Danielle's Layered Chia & Almond Pudding Parfait, en we konden het niet helpen de schattige metselaarpotten op te merken. "Ze zien er gewoon zo schattig uit!", Zegt Danielle. Maar ze onthulde dat er nog een reden is voor haar presentiekeuze: "Ik ben dol op glazen containers, zodat ik ze in dezelfde container kan opslaan en opwarmen." Gewoon een andere manier om onnodige opruimacties te besparen en meer ruimte in je kasten achter te laten. Bonus pro tip: zorg ervoor dat je je eten laat afkoelen tot kamertemperatuur voordat je het invriest om condensatie en waterige gerechten te voorkomen.

Nu aan de goodies. Danielle heeft twee van haar nieuwste recepten gedeeld die perfect zijn voor het oefenen van je make-aheadvaardigheden. Voor de Slow Cooker Moroccan Chicken zegt Danielle: "Ik bereid alles van tevoren voor en zet het allemaal in de vriezer, ongekookt. Daarna, de avond voordat ik het wil serveren, doe ik het gewoon in de koelkast om het te ontdooien en dan in de slowcooker in de ochtend. "Het koekjesrecept is geweldig om te verdubbelen voor een snel ontbijt of snack bij een latere datum, en het maakt gebruik van verschillende Paleo voorraadnietjes zoals amandelen, zaden en gedroogde vruchten.

Slow Cooker Moroccan Chicken

Slowcooker Marokkaanse kip

Ingrediënten:

voor de kip

- 2 eetlepels extra vierge olijfolie

- 3 pond kippendijbeen met been, verwijderde schil

- zout en peper (in eerste instantie seizoen de kip)

- 1 middelgrote gele ui, geschild en in plakjes

- 3 teentjes knoflook, fijngehakt

- 1 theelepel gemalen gember

- 1 theelepel gemalen komijn

- 1/2 theelepel gemalen koriander

- 1/2 theelepel gemalen kaneel

- 1/4 theelepel cayenne

- 1 theelepel zeezout

- 1/4 theelepel gekraakte paprika

- 1/2 kop ongezouten kippenbouillon

- 1/4 kop ongezouten natuurlijke amandelboter

- 6 ons ongezoete gedroogde abrikozen

- 1 pond baby wortelen

Voor de bloemkool "couscous"

- 1 grote kop bloemkool, in roosjes gesneden

- 2 eetlepels extra vierge olijfolie

- 3/4 kop gele ui, in blokjes gesneden

- 2 teentjes knoflook, fijngehakt

- 1 theelepel zeezout

- 1/4 theelepel gekraakte peper

- 2 eetlepels ongezoete dr iede kersen

- 1/4 kop gehakte verse basilicum

- 1/4 kop gehakte verse koriander

- Zest van 1 citroen

Voor de garnering

- 1/4 kop gesneden amandelen, geroosterd

- 1/4 kopje verse cilantro

Instructies:

1. Verhit olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Kruid de kip royaal met zout en peper en voeg dan de helft van de kip toe aan de pot. Kook gedurende 5 minuten, bruin aan alle kanten. Breng de kip over naar een slowcooker en herhaal met de rest van de kip.

2. Breng de pot terug naar de kachel en voeg de ui en knoflook toe en bak gedurende drie minuten of tot ze gaar zijn. Voeg de gember, komijn, koriander, kaneel, cayennepeper, zout en peper toe en bak gedurende 30 seconden of tot geurig.

3. Roer de kippenbouillon en amandelboter door en schraap de pot om eventuele gebruinde stukjes los te maken. Giet de inhoud van de pan over de kip in de slowcooker. Dek af en kook op laag gedurende vijf uur.

4. Voeg de abrikozen en de babywortels toe aan het slowcooker, dek af en kook nog een uur.

5. Maak ondertussen de bloemkool "couscous". Rooster de bloemkool door de roosjes door een keukenmachine met een roostertoevoeging te laten lopen of gebruik een doosrasp om rijstachtige stukken te maken. Kies grote fragmenten die niet versnipperd zijn geraakt en bewaar voor een ander gebruik. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de uien en knoflook 2 minuten, voeg dan de bloemkool toe, zout en peper. Bak 8 tot 10 minuten, tot de bloemkool zacht is. Roer de kersen, basilicum, koriander en citroenschil erdoor.

6. Garneer de kip met geroosterde, gesneden amandelen en verse koriander. Serveer over bloemkool "couscous."

Chocolade Amandel Cherry Power Cookies

Chocolate Almond Cherry Power Cookie

Ingrediënten

- 2 eetlepels gemalen chiazaad

- 1/2 kop ongezouten amandelboter, ongezoet

- 1/2 kopje gemalen lijnzaad

- 1/2 kopje arrowroot poeder

- 1/2 kopje ongezoete appelmoes

- 1 eetlepel pure ahornsiroop

- 2 theelepels gemalen kaneel

- 1 theelepel citroensap

- 3/4 theelepel gemalen nootmuskaat

- 1/2 theelepel gemalen gember

- 1/4 theelepel zeezout

- 1/2 theelepel bakpoeder

- 1/2 kop ongezuurd en ongezoet gedroogd kersen, fijngehakt

- 1/4 kop pure chocoladestukjes (80% cacao)

- 1/4 kop gesneden amandelen

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 350 ° F en lijn twee bakplaten uit met bakpapier.

2. Meng 1/2 kop heet water en gemalen chiazaden en laat ze op kamertemperatuur komen terwijl je de resterende ingrediënten klaarmaakt.

3. Meng ondertussen in de kom van een stellingmenger de amandelboter, lijnzaad, arrowroot, appelmoes, ahornsiroop, kaneel, citroensap, nootmuskaat, gember en zeezout. Meng op gemiddelde snelheid om volledig te combineren.

4. Voeg het verdikte chia-mengsel toe aan de kom met bakpoeder en klop opnieuw tot het volledig is gecombineerd. Roer de kersen en chocoladestukjes erdoor.

5. Gebruik een koekjeslepel of een grote lepel om deeg op de beklede bakplaten te laten vallen. Bevochtig de vingers lichtjes met warm water en druk de terpen zachtjes naar beneden om iets af te vlakken. Bestrooi de bovenkant van de koekjes met de gesneden amandelen.

6. Bak gedurende 15 minuten goudbruin rond de randen en de amandelen worden licht geroosterd. Koel volledig op een rooster voordat u het serveert.

Heeft u tijdbesparende tips voor het bereiden van maaltijden? Deel uw efficiëntiegeheimen in de opmerkingen!